Toshiba s novými rozšířenými zárukami

  • Prémiové B2B notebooky nyní s tříletou onsite zárukou
  • Záruka spolehlivosti prodloužena i do následujícího období
  • Bezpečnostní prvky zahrnují vlastní BIOS, funkci Self-Anti-Tamper a TPM čip

Společnost Toshiba Europe GmbH se v poslední době zřetelně zaměřuje na vývoj a výrobu notebooků specializovaných pro firemní uživatele. Tyto notebooky reflektují potřeby společností bez ohledu na jejich velikost. Toshiba klade neobvyklý důraz na dvě oblasti – bezpečnost a spolehlivost. V praxi to znamená zařazení řady pečlivě vyladěných funkcí a konstrukčních prvků a poskytování mimořádných záručních podmínek, jako jsou tříletá onsite záruka a Záruka spolehlivosti (Reliability guarentee).

Bezpečí na prvním místě

Více než ochrana samotného hardware zahrnuje pojem „bezpečnost“ v oblasti firemního IT ochranu citlivých firemních dat. Ta mohou být napadena buď útokem zvenčí, nebo při odcizení nebo ztrátě hardware. Pro ochranu útoku zvenčí je většina firemních notebooků Toshiba řad Satellite Pro, Tecra a Portégé chráněna již na úrovni vlastního BIOSu implementací funkce Self-Anti-Tamper, která identifikuje útoky a zabraňuje spuštění systému v kritické nebo nestandardní situaci, kdy je rozpoznána podezřelá manipulace s notebookem. Vaše data jsou tak chráněna na nejvyšší úrovni.

Další ochrana firemních dat je zajištěna implementací technologie Trusted Platform Module (TPM). Ta zajišťuje průběžné pokročilé šifrování dat uložených na pevném disku. Všechna data jsou v bezpečí i v případě odcizení či ztráty notebooku. Útočník se k nim nedostane ani v případě, že obejde operační systém a vyjme pevný disk z počítače. TPM navíc umožňuje označit na dálku počítač jako „zcizený“. To zajistí při jeho připojení k internetu kompletní zamčení jeho hardware a usnadní dokonce jeho případnou lokalizaci.

Spolehlivost

Aby byla zajištěna maximální funkčnost a spolehlivost firemních notebooků, klade Toshiba mimořádný důraz také na jejich konstrukci. Řady Tecra a Portégé, a také vybrané modely Satellite Pro, nechává testovat nezávislým německým zkušebním institutem TÜV Rheinland®, ve kterém procházejí sadou zátěžových testů Highly Accelerated Life Tests (HALT). Zde je simulován životní cyklus notebooku a jeho konstrukce je vystavována zátěžovým testům v oblasti vibrací, teplotních změn, náhodných pádů a tlaku.

Pokud je použit konvenční pevný disk, je další ochrana dat zajištěna 3D HDD senzorem, který v případě náhlého nárazu či pádu notebooku ve zlomku vteřiny zaparkuje hlavičky disku a ochrání lokální data před ztrátou.

3letá onsite záruka

Všechny nové modely Tecra a Portégé jsou aktuálně na český i slovenský trh dodávány s 3letou onsite zárukou s odezvou do druhého pracovního dne, se kterou dostává zákazník možnost opravy přímo u sebe.

Záruka spolehlivosti

Díky všem opatřením, od vývoje, přes nezávislé testování až po výrobu většiny byznysových notebooků ve vlastní továrně, si je Toshiba tak jista kvalitou svých firemních řešení, že k většině firemních notebooků poskytuje standardně mimořádnou „Záruku spolehlivosti“[1] (Reliability Guarantee). Ta zajišťuje, že pokud notebook vypoví službu během prvního roku od zakoupení kvůli výrobní vadě, získá zákazník kromě bezplatné opravy zpět i celou pořizovací cenu přístroje. Poskytování této záruky bylo prodlouženo i do následujícího období.

Záruky aktuálních řad notebooků Toshiba prodávaných na českém a slovenském trhu:

Řada Std. délka záruky 3 roky Onsite Záruka spolehlivosti HALT testy
Satellite 2 roky NE NE NE
Satellite Pro R50-B 2 až 3 roky (dle modelu) NE ANO ANO
Satellite Pro R50-C 3 roky NE NE NE
Satellite Pro C70-C 2 roky NE NE NE
Tecra 3 roky ANO ANO ANO
Portégé 3 roky ANO ANO ANO

 

[1] Podmínkou je registrace notebooku do 30 dnů od koupě. Pro plné znění podmínek navštivte stránky Satellite_Pro_A50-C_full_product_03_with_Win10 Satellite_Pro_A50-C_05 Portege Z30-A_03_Z_Screen Portege Z30-A_02_Win8-1_Screen Portege Z20t-B_life style_06 Portege Z20t-B_beauty_01_with screen Portege Z20t-B_life style_01 Portege Z20t-B_life style_04 Portege Z20t-B_life style_05Portege_Tecra_family_05