Dynabook Satellite Pro A50-J na našem trhu

Dynabook Europe GmbH představil na našem trhu první konfigurace cenově atraktivních 15.6″ profesionálních notebooků Dynabook Satellite Pro A50-J. Základem těchto přístrojů tenkých 19,9 mm s hmotností 1,65 kg jsou procesory Intel® Core™ 11. generace a 64bitový operační systém Windows 10 Pro s možností automatické aktualizace na Windows 11 Pro. Jejich pohodlná bezrámová klávesnice se samostatným numerickým blokem, výdrž na baterie až po dobu 9 hodin¹ a bohatá konektivita zajišťuje výborné podmínky pro celodenní efektivní práci ve kanceláři i na cestách. V případě potřeby je navíc možné dobít baterii do 40procentní kapacity během pouhých 30 minut. Vstříc potřebám dnešní doby vychází i antibakteriální povrch zamezující ulpívání až 99 % bakterií. Možnosti využití zvyšuje kloub, kterým lze pro snadné sdílení obsahu otevřít víko s displejem až do úhlu 180°.

Výkon potřebný pro hladký běh všech firemních aplikací

Na našem trhu jsou nyní k dispozici první dvě konfigurace notebooku Dynabook Satellite Pro A50-J s 28Wattovými verzemi procesorů Intel® Core™ i3 a i5, které doplňuje grafika Intel UHD Graphics či Intel® Iris® Xe. Pro udržení vysokého výkonu i při práci s více aplikacemi současně je klíčový také vlastní systém chlazení Dynabook využívající dva tiché, ventilátory, jejichž chod je automaticky řízen podle aktuálního zatížení. 

Precizní zabezpečení a odolnost pro firemní využití

Dynabook Satellite A50-J splňuje požadavky společnosti Microsoft na Secured-core PC a zabezpečení je řešeno hned na několika úrovních. První vrstvu zvyšující ochranu proti útokům zvenčí tvoří vlastní BIOS Dynabook. K autorizaci uživatele je možné využít čtečku otisků prstů a bezpečnost uložených dat v případě odcizení nebo ztráty přístroje zajišťuje modul fTPM založený na firmwaru. Ten umožňuje šifrovat uložené informace, takže je nelze přečíst ani po vyjmutí pevného disku. Přístroje byly důkladně testovány v souladu s vojenskými normami MIL-STD-810H na pád, změny teplot, vlhkosti, vibrace a nárazy2.

Konektivita a další funkce pro snadnou práci odkudkoli

Bohatá konektivita zahrnuje kromě HDMI, dvou USB-C s podporou Thunderbolt 4 a dvou USB 3.2 konektorů také gigabitové rozhraní RJ-45 pro pevné připojení k síti, WiFi 6 a Bluetooth 5.1. K dispozici je také čtečka Micro SD karet. Pro videokonference či audio hovory je k dispozici HD kamera, duální mikrofony s funkcí potlačení ruchů a podporou Cortany, a také kvalitní stereo reproduktory s technologií DTS.

První dvě konfigurace na našem trhu

Uživatelé mohou vybírat ze dvou výkonově odlišných konfigurací. Základ tvoří Dynabook Satellite Pro A50-J-12D, který je osazen procesorem Intel® Core™ i3 (1115G4 Tiger Lake), 8 GB operační paměti DDR 4, SSD diskem s kapacitou 256 GB a grafikou Intel UHD Graphics. Tato varianta je na trhu za doporučenou koncovou cenu 18 352 Kč včetně DPH. Náročnější zájemci mohou zvolit konfiguraci Dynabook Satellite Pro A50-J-12V s procesorem Intel® Core™ i5 (1135G7 Tiger Lake), operační pamětí 8 GB, 512 GB SSD diskem a grafickou kartou Intel Iris Xe za cenu 22 673 Kč včetně DPH.

Více informací o noteboocích Dynabook najdete na https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/.

¹měřeno pomocí Mobile Mark™ 2018. Mobile Mark je ochranná známka Business Applications Performance Corporation
2 testováno podle japonských průmyslových norem (Z 2801)