Nové notebooky Dynabook Satellite Pro C40 a C50

Dynabook Europe GmbH představuje nové notebooky Satellite Pro C40-J a C50-J, které kombinují výkon, produktivitu a moderní design za dostupnou cenu. Novinky jsou osazeny nejnovějšími procesory Intel® Core™ a Celeron® 11. generace a budou dostupné ve světle zlaté a tmavě modré barvě v široké nabídce konfigurací i cenových kategorií. Vhodné jsou především pro profesionály a studenty s omezeným rozpočtem.

Notebooky pro život v pohybu

Dynabook navrhl modely C40-J a C50-J tak, aby optimálně vyvážil výkon, funkčnost, design i mobilitu. V tmavě modrém a světle zlatém elegantním provedení osloví moderní profesionály i studenty, ať už budou pracovat převážně v kanceláři nebo na cestách. Povrchy notebooků jsou navíc ošetřeny antibakteriální vrstvou, která zamezuje množení škodlivých bakterií s účinností až 99,9 %1.

Vysoký výkon zajišťují procesory Intel® spolu s pamětí DDR4 až 32 GB* a možnost osazení rychlým PCIe SSD diskem s kapacitou až 512 GB.

Notebooky jsou snadno přenositelné a jejich odolné pouzdro je navrženo s ohledem na náročné pracovní či studijní podmínky. 14” notebook C40-J je tenký jen 18,9 mm, váží 1,55 kg* a na baterii vydrží pracovat déle než 9,5 hodiny2. Jeho větší sourozenec C50-J s displejem o úhlopříčce 15” má šasi tenké 19,7 mm, váží méně než 1,9 kg* a na cestách vydrží pracovat bez připojení k elektrické zásuvce více než 8 hodin2, tedy celý pracovní den.

Antireflexní provedení HD nebo FullHD displeje zajišťuje výbornou viditelnost za všech světelných podmínek a klávesnice v plné velikosti se samostatným numerickým blokem (u modelu C50-J) spolu s přesným ClickPadem zajišťuje pohodlnou práci se všemi aplikacemi.

„Abychom dali širokému spektru zákazníků – od studentů až po mobilní profesionály – optimální pracovní nástroje, vybíráme a využíváme nejnovější a nejvhodnější technologie,“ říká Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe GmbH. „Pořízení vhodného notebooku pro produktivní pracovní nebo studijní využití již nemusí být velmi nákladnou záležitostí. Nové modely Satellite Pro C40-J a C50-J poskytují výbornou a komplexní sadu nástrojů pro každodenní práci v kompaktním a atraktivním provedení bez prémiové ceny.“

Špičková konektivita

Aby mohli uživatelé zůstat produktivní kdekoli na cestách, jsou modely C40-J a C50-J vybaveny celou řadou nástrojů zajišťujících bezproblémovou konektivitu. Pro bezdrátové připojení je k dispozici rozhraní WiFi 802.11 AC a Bluetooth. I přes tenké provedení jsou oba přístroje osazeny řadou konektorů. Multifunkční port USB Type-C umožňuje nabíjení, přenos obrazu, propojení s dalšími zařízeními i přenos dat. Kromě toho jsou k dispozici další dva porty USB 3.1 type-A, HDMI rozhraní v plné velikosti, konektor Gigabit-LAN a slot pro Micro SD kartu.

V souladu s aktuálním trendem hybridní práce poskytují notebooky všechny potřebné nástroje a funkce pro udržení kontaktu s kolegy i zákazníky. Oba modely jsou vybaveny HD kamerou, stereo reproduktory a vestavěným mikrofonem s podporou Cortany. Propojení se sluchátky či náhlavní sadou umožňuje konektor pro mikrofon/sluchátka nebo Bluetooth.

Zabezpečení, kterému mohou uživatelé důvěřovat

Vzhledem k tomu, že zabezpečení dat patří mezi klíčové priority mnoha firem a vzdělávacích institucí, jsou notebooky Satellite Pro C40-J a C50-J vybaveny modulem Trusted Platform Module (fTPM) 2.0 založeným na firmwaru, který umožňuje uložená data šifrovat a snižuje tím riziko jejich zneužití. Ve spojení s oddělenými uživatelskými a administrátorskými hesly, které zabraňují neoprávněnému přístupu, a také s možností ověření identity pomocí volitelné čtečky otisků prstů (SecurePad) nabízí zařízení dobrou obranu proti stále sofistikovanějším kyberzločincům. Slot pro zámek Kensington dává uživatelům jistotu, že notebook zůstane tam, kde ho nechali.

Notebooky Satellite Pro C40-J a C50-J budou v Evropě k dispozici od listopadu 2021. Další informace o řadě Dynabook najdete na: https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/

* v závislosti na modelu

¹ Testováno podle japonských průmyslových standardů (Z 2801)

2 Měřeno pomocí Mobile Mark™ 2018. Mobile Mark je ochranná známka společnostiBusiness Applications Performance Corporation