Dynabook aktualizuje klíčové notebooky o Intel Core 11. generace

Dynabook Europe GmbH dnes oznamuje aktualizaci tří notebooků zaměřených na profesionální a vzdělávací využití. Tecra A30-J a Satellite Pro L50-J jsou nově vybaveny nejnovějšími procesory Intel® Core™ 11. generace a pamětí DDR4 a notebook Satellite Pro C40-G nabízí také další procesory Intel® Celeron® 10. generace a paměti DDR4 s kapacitou do 16 GB. Rozšíření konfigurací modelu C40-G o procesory Celeron® umožňuje nabídnout zákazníkům širší možnosti specifikací a cenového rozpětí, což odpovídá jeho určení pro profesionály a studenty s omezeným rozpočtem.

Pro život v pohybu

Každý z aktualizovaných notebooků byl navržen s ohledem na vysokou mobilitu, produktivitu a využitelnost. S hmotností pouhých 1,2 kg a výdrží baterie až 14 hodin¹ zajišťuje 13,3” notebook A30-J uživatelům okamžitou akceschopnost po celý pracovní den. 15” přístroj L50-J váží jen 1,7 kg** a na jedno nabití vydrží až 10 hodin.  A model C40-G s úhlopříčkou 14” nabízí při hmotnosti pouhých 1,55 kg až 8 hodin1 efektivní práce. Díky displeji s antireflexní úpravou, vysokým jasem a tenkým rámečkem jsou všechny přístroje vhodné i pro využití v náročných světelných podmínkách. Všechna tři zařízení jsou pro pohodlné celodenní psaní vybavena velkou klávesnicí a ClickPadem s podporou Precision Touchpad. Každý z nich je možné osadit několika typy displejů.

Všechny inovované notebooky byly navrženy s ohledem na náročné profesionální a studijní využití a jsou vestavěny do robustního a odolného šasi. Povrchová úprava Satellite Pro C40-G je dokonce opatřena speciální antibakteriální vrstvou, která zabraňuje ulpívání a množení bakterií s tím, že testy2 potvrdily účinnost 99,9 %. Uživatelé si mohou být jisti, že takto ošetřený povrch nebude živnou půdou pro bakterie.

„Naším cílem je implementovat nejvhodnější a nejnovější technologie pro každodenní práci širokého spektra zákazníků – od studentů až po profesionály,“ říká Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe GmbH. „Proto rozšiřujeme nabídku notebooků s nejnovějšími procesory Intel® Core™ 11. generace a současně dále využíváme technologii procesorů Intel 10. generace v cenově dostupnějších modelech řady C40-G.“

Výborná konektivita pro efektivní práci odkudkoli

Každé zařízení je vyrobeno řadou portů a možností připojení, takže uživatelé mohou být produktivní, ať jsou kdekoli. Port USB type C zajišťuje v jediném konektoru funkce nabíjení, připojení a přenosu obrazu i dat. Další možnosti připojení periferií nabízí port HDMI v plné velikosti, volitelná dokovací stanice USB-C a slot pro micro SD kartu. K dispozici jsou navíc další porty USB 3.1 – dva pro modely C40-G a A30-J a tři u L50-J. Všechny notebooky jsou osazeny pevným portem Gigabit LAN, bezdrátovou komunikaci a rychlé připojení k internetu A30-J a L50-J zajišťuje modul Wi-Fi 6 a C40-G je osazen WiFi 802.11 AC. Díky podpoře rychlého SSD** disku PCIe až 1TB poskytuje Satellite Pro L50-J vysokou flexibilitu v oblasti výkonu a kapacity.

Modely A30-J, L50-J a C40-G umožňují také snadnou komunikaci i vzdálenou spolupráci se zákazníky a kolegy. Všechny jsou vybaveny 2MP FHD webkamerou**, stereofonními reproduktory a vestavěným mikrofonem s podporou Cortana, s možností použití vlastních sluchátek připojených přes Bluetooth nebo kombinovaný slot pro mikrofon/sluchátka.

Vysoká úroveň zabezpečení

Velkou výzvou společností je ochrana citlivých dat. Proto jsou modely A30-J, L50-J a C40-G vybaveny modulem Trusted Platform Module (TPM) 2.0 a možností použití uživatelského i administrátorského hesla. To, spolu s autorizací pomocí otisků prstů (SecurePad), zabraňuje neoprávněnému přístupu k datům a přihlášení. Fyzické krádeži zařízení pomáhá předcházet také slot pro bezpečnostní zámek a modely A30-J i L50-J lze volitelně vybavit slotem pro čipovou kartu. Další soukromí uživatelů modelu L50-J** zajišťuje posuvník závěrky webové kamery.

Všechna nová zařízení budou k dispozici od února 2021. Další informace o řadě dynabook najdete na adrese https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/.

-END-

** V závislosti na konfiguraci

¹ Měřeno pomocí Mobile Mark ™ 2014. Mobile Mark je ochranná známka společnosti Business Applications Performance Corporation a v testech prováděných do 11. ledna 2021 včetně