Dvě „pouštní“ mobilní datová centra

Altron dokončil další dodávku mobilních modulárních datových center (MDC) pro e-Government emirátu Sharjah ve Spojených arabských emirátech. Dodávka navazuje na předchozí dlouhodobou spolupráci a dvě nová datová centra doplní již existující infrastrukturu, která zahrnuje i mikrodatová centra vyvinutá Altronem. Diverzifikovaná ICT infrastruktura bude sloužit k provozu informačních systémů a aplikací státní správy emirátu Sharjah.

Modulární mobilní datová centra, která Altron vyvinul na základě svých dlouholetých zkušeností s návrhem, výstavbou a provozem datových center, jsou snadno ovladatelná a umožňují výkon až 100 kW IT. Součástí řešení, postaveného ve standardizovaném ISO kontejneru, je kompletně zálohované napájení včetně UPS v konfiguraci N+1. Chlazení zajištují speciální chladicí jednotky rovněž v konfiguraci N+1 s kompresorem. Jednotky jsou upraveny pro spolehlivý provoz i v pouštních podmínkách při zachování nízké spotřeby energie (PUE cca 1,35). Významným prvkem jsou pak bezpečnostní technologie umožňující řízený přístup do datového centra, a v neposlední řadě také integrace vlastního řešení monitoringu technologické infrastruktury AIMON.

Modulární mobilní datová centra dodává společnost Altron zákazníkům po celém světě. Výhodou je rychlost dodání – průměrně dva měsíce. Podstatným přínosem mobilních datových center jsou také nízké náklady na provoz, a to především díky pokročilým technologiím zajišťujícím nízkou spotřebu energií. Variabilita, nabízející sestavení jednotlivých částí do větších celků, navíc umožňuje modulárnímu datovému centru dynamicky růst podle potřeb zákazníků.