Dvě podoby řešení zabezpečené domácí kanceláře pro zaměstnance

Dnešní pracovní svět charakterizuje zvýšená potřeba mobilní práce a home office. Právě nyní jsou společnosti vybízeny, aby svým zaměstnancům práci z domova v maximální možné míře umožnily. Tomuto trendu jde naproti pokrok v digitalizaci firem a také technologické inovace, které umožňují pracovat zaměstnancům efektivně odkudkoli. Právě nyní potřebuje mnoho společností vytvořit a rychle uvést do praxe vhodné podmínky pro mobilní práci. Je třeba vyřešit otázku flexibilního připojení do firemní sítě a současně zachovat bezpečnostní standardy a vysokou produktivitu mimo kancelář. Dynabook Europe GmbH nabízí pro všechny velikosti společností vysoce kvalitní softwarová a hardwarová řešení umožňující rychlou implementaci home office.

Mobilní Zero Client: domácí kancelář připravená k okamžitému použití

Mobile Zero Client (DMZC) od dynabooku představuje pro společnosti kompletní řešení pro mobilní zaměstnance formou plug-and-play. Po jednoduchém startu systému je Zero Client v podobě notebooku bez nutnosti další personalizace okamžitě připraven k použití. Systém pracuje výhradně s firemními daty uloženými v cloudu a přístup k nim je zajištěn prostřednictvím infrastruktury virtuální plochy. Díky tomu mohou zaměstnanci snadno a v případě potřeby okamžitě použít jakýkoli notebook společnosti s řešením Zero Client bez potřeby nastavování. Uživatel se přihlásí do virtuálního prostředí a získá přístup ke svému personalizovanému desktopovému prostředí. Zařízení nemá vlastní datové úložiště a nemohou do něj být ukládána žádná data.

Mobilní Zero Client nabízí nejvyšší míru zabezpečení a snadnou správu

Mobile Zero Client dynabook nabízí nejen potřebné rychlé vybavení pro práci v režimu home office, ale zaručuje také nejvyšší úroveň zabezpečení. Integrace těchto zařízení do firemní sítě je vždy řešena v souladu s nezbytnými bezpečnostními předpisy. Díky tomu je tato forma vhodná i pro společnosti, které musí dodržovat mimořádně vysoké požadavky na zabezpečení. Snadnou správu zařízení zajišťují centrálně prováděné aktualizace softwaru i řízení přístupových práv jednotlivých zaměstnanců.

Díky tomu, že Mobile Zero Client nemá vlastní úložiště a umožňuje zakázat nebo omezit využití USB portů, nedovoluje hackerům instalaci malware. Pokročilé ověřování při spouštění systému umožňuje navíc IT správcům okamžitou deaktivaci odcizených nebo ztracených zařízení.

Alternativa pro home office: výkonné profesionální notebooky

Alternativu ke cloudovému řešení dynabook Mobile Zero Client představují vysoce kvalitní a plně vybavené firemní notebooky osazené širokou škálou bezpečnostních funkcí s výkonnými procesory Intel® Core™. Příkladem je dynabok Tecra X40-F – přístroj vhodný pro zaměstnance, kteří nejsou vázáni na konkrétní pracovní místo. Kompaktní provedení s displejem o úhlopříčce 14“ a velmi nízkou hmotností 1,25 kg z něj dělá ideální mobilní pracovní nástroj. Široká škála konektivity usnadňuje využití všech jeho možností při využití v home office. Rozhraní HDMI v plné velikosti a další porty usnadňují připojení všech potřebných periferií, jako je externí monitor, tiskárna, reproduktory a další zařízení. Volitelná dokovací stanice USB type C™ umožňuje připojit jedním kabelem mnoho periferií.

dynabook registruje zvýšenou poptávku po domácích kancelářských zařízeních

Díky pestrému portfoliu nabízí dynabook zaměstnancům společností snadné řešení mobilní práce. „V době, kdy mnoho firem řeší potřebu zřízení mnoha externích pracovních míst domácích kanceláří, nabízíme cloudové řešení, které zaručuje vysokou produktivitu. V současné době zažíváme zvýšenou poptávku po noteboocích a jsme připraveni reagovat. Společnostem nabízíme prostřednictvím našich partnerů možnost objednání a výroby konfigurace vybraného notebooku na míru už od deseti kusů,“ konstatuje Stanka Plavšic, regionální B2B Account Manager CSEE společnosti Dynabook Europe GmbH.

Další informace o zařízeních dynabook naleznete na https://cz.dynabook.com. Informace o dynabook Mobile Zero Client najdete na https://cz.dynabook.com/generic/dynabook-mobile-zero-client/.

Tecra X40-F_02_backlight_win1027920_Tecra_X50-F_Lifestyle_Image_FINAL