Diablo IV má oficiálně schválený custom-build PC z dílny českého CZC

Čtvrté pokračování ikony žánru akčních RPG, hry Diablo IV, je tu a s ním dosud největší krvavá vřava dosavadní série. Na počest nově uvedené verze postavil tým geeků, který má na starosti stavbu počítačů v CZC, unikátní kus herní PC sestavy v hodnotě přibližně 170 000 Kč s grafickou kartou GeForce RTX 4080, která umožňuje využít všechny grafické možnosti hry, včetně NVIDIA DLSS 3. Díky nápadům a zkušenostem vznikl build oficiálně schválený společnostmi NVIDIA a Blizzard Entertainment.

Při návrhu si geekové vzali na pomoc i 3D tiskárnu a ultimátní hardwarovou konfiguraci doplňuje exkluzivní design doplněný řadou unikátních doplňků navržených výhradně pro tento custom build PC. Horní část špičkově vybaveného stroje zdobí 3D model vstupu do dungeonu ve tvaru obří lebky a čelu vévodí ručně malovaný 3D model postavy anděla Inaria, syna ďábelské Lilith, hlavní antagonistky hry Diablo IV. Po stisknutí schovaného tlačítka začne ze vstupu do dungeonu unikat pekelný dým. Všechny komponenty jsou vestavěny do exkluzivní skříně s průhlednou bočnicí z tvrzeného skla zdobeného tematickým gravírováním a působivost stroje doplňuje rudá kapalina v chladicím systému a krvavé nasvícení celého vnitřku skříně vyplněné žhnoucími lávovými kameny. Do předního panelu pod lebku navrhli tvůrci průrvu symbolizující bránu, kterou se Inarius rval ven, aby zabil Lilith, a odvrácená strana skříně obsahuje polep znázorňující pekelnou bránu.

Konfiguraci i unikátní design herní PC sestavy CZC.RTX Diablo PC navrhli geekové z CZC ve spolupráci s partnery NVIDIA a Gigabyte AORUS u příležitosti uvedení jednoho z nejočekávanějších herních titulů letošního roku – Diablo IV. Jediný exemplář CZC.RTX Diablo PC bude postupně k vidění na vybraných pobočkách CZC po celé České republice, kde si na něm budou moct nadšenci i zahrát.

Ďábelským srdcem sestavy, která si hladce poradí se všemi aktuálně dostupnými herními tituly, je grafika GIGABYTE GeForce RTX 4080 16 GB XTREME WATERFORCE WB s kapalinovým chlazením osazená 16 GB paměti GDDR6X.  S přehledem zvládá Ray Tracing, který zprostředkovává neuvěřitelně detailní a realistické vykreslování všech herních scén a podporuje technologii DLSS 3 přinášející do her výrazně vyšší snímkovou frekvenci (FPS) díky využití umělé inteligence. Výpočetní výkon počítače má na starost procesor AMD Ryzen 7 7800X3D s 8 fyzickými jádry a 16 vlákny. Osazen je na základní desce GIGABYTE X670E AORUS MASTER a podporuje ho 64 GB (2 x 32 GB) paměti Kingston Fury beast RGB 64GB DDR5 6000 CL36. Dlouhodobé udržení nejvyššího možného výkonu grafiky a procesoru podporuje výkonný custom chladicí systém s vodním okruhem využívající radiátory EK Water Blocks Quantum Surface S360 a EK Waterblocks EK-Quantum Velocity spolu s pěti ventilátory. Pro data je k dispozici M.2 SSD disk s GIGABYTE AORUS Gen4 7000s s kapacitou 2 TB a extrémně účinným pasivním chladičem.

Celkový dojem custom-build PC CZC.RTX Diablo PC zdůrazňuje šedá počítačová skříň Cooler Master HAF 700 s perforovaným předním panelem a bočnicí z tvrzeného skla umožňující osazení až 17 ventilátory. Ani napájení této ultimátní sestavy nebylo ponecháno náhodě, zajišťuje ho totiž 1000Wattový zdroj GIGABYTE UD1000GM PG5 s modulární kabeláží, vysoce kvalitními japonskými kondenzátory a 120 mm chytrým ventilátorem.

„Do stavby tohoto unikátního PC s tématem hry Diablo IV jsme na základě zkušeností z dřívějších projektů a proaktivnímu přístupu šli spolu s geeky z CZC. Touto cestou se snažíme také podpořit jejich počítačové sestavy s GeForce RTX 40 disponující technologií DLSS 3, která je využita právě i v této hře,“ říká Honza Pořízka, marketingový manager společnosti NVIDIA.

Při započtení ceny komponent, práce, tisku a barvení vychází cena ďábelského stroje z dílny CZC na přibližně 170 000 Kč. Grafiku GeForce RTX 4080 nabízí CZC aktuálně ve své herní sestavě CZC.Gaming King GC216. Video demonstrující CZC.RTX Diablo PC najdete zde: https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=oMBmXt7KDYc&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.czc.cz%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo