BSC pomohla postavit nejinovativnější korporátní banku v CEE

Česká jednička na poli vývoje bankovního softwaru, společnost Banking Software Company (BSC), slaví další mezinárodní úspěch. Gruzínská banka TBC Bank, které BSC pomohla se vyšvihnout na světovou technologickou špičku a dobýt gruzínský trh, získala od prestižního magazínu Global Finance titul nejinovativnější korporátní banky regionu střední a východní Evropy.

V široké mezinárodní konkurenci získala TBC Bank titul nejinovativnější banky celého regionu a ukázala tak nejen svou mimořádnou technologickou vyspělost, ale i důraz na pochopení potřeb zákazníků. Vítězové jednotlivých kategorií byli vybíráni porotou složenou z renomovaných analytiků společnosti Infosys a editory známého odborného magazínu Global Finance, jehož soutěž má již více než 20letou tradici.

„S TBC Bank již pracujeme velmi dlouho a její opakované globální úspěchy nás tedy samozřejmě těší. Podobná ocenění jsou důkazem, že naše společné úsilí nese ovoce, a že banky z podceňovaného regionu východní Evropy mohou být z hlediska inovace inspirací pro celý svět. TBC jasně ukazuje, že dobře vedená digitalizace banky spojená s empatickým přístupem k potřebám zákazníků vede k úspěchu,“ komentuje ocenění pro TBC Bank Petr Koutný, CEO společnosti Banking Software Company.

BSC pro banky a finanční instituce z celého světa vyvíjí vlastní digitální operační systém, který zajistí veškerou potřebnou funkcionalitu pro digitální obsluhu klienta a zároveň i možnost klientovi zpřístupnit služby poskytované nezávislými subjekty prostřednictvím jemu známé bankovní aplikace. Banka tak může integrovat vlastní různorodé komponenty i aplikace třetích stran a uspokojit tak jakoukoliv zákaznickou potřebu.

„Tento úspěch je důkazem, že přestože každý bankovní trh je jiný, s digitálními komponentami, jež jsou součástí našeho Digital Bank OS, můžeme dosáhnout skvělých výsledků i na velmi rozdílných trzích,” vysvětluje Petr Koutný z BSC.

Vítězové jednotlivých kategorií jsou vybírání na základě posouzení řady parametrů souvisejících s kvalitou digitálních služeb. Patří mezi ně například úspěšnost strategie banky pro přilákání zákazníků k využívání digitálních služeb, růst báze digitálních zákazníků, šíře nabídky digitálních produktů, průkaznost výhod plynoucích z digitálních iniciativ banky a v neposlední řadě také design a funkčnosti webových i mobilních webových stránek banky.

„Letošní globální pandemie výrazně zrychlila posun k digitalizaci bankovnictví, ale vizionářské banky se touto cestou vydaly již dříve,“ popisuje Joseph D. Giarraputo, přispěvatel a vedoucí vydání magazínu Global Finance. „Ocenění Digital Bank Awards cílí na ty finanční instituce, které jsou v čele pelotonu a jsou hybatelem změny směrem k nové podobě světového bankovnictví.”

Global Finance: Nejlepší korporátní digitální banky střední a východní Evropy pro rok 2020

Petr-Koutny-2