Češi se vrací k dojíždění a služebním cestám. Uber přináší aktuální data o cestování uživatelů

V rámci Světového dne cestovního ruchu přináší společnost Uber aktuální data o cestování uživatelů, která ukazují postupný návrat lidí ke služebním cestám a k dojíždění do práce. Uvolňování mezinárodních omezení pro cestování již tedy začíná mít svůj viditelný efekt.

Uvolňování restrikcí a větší počet služebních cest se promítly především do počtu rezervací Uberu pro cestu na letiště. Letištní cesty v České republice vzrostly během 4 měsíců o 128 %. Mezi 10 nejnavštěvovanějších letišť v Evropě, na Středním východě a v Africe se ovšem Praha tentokrát nedostala. Nejrušnější jsou podle dat Uberu následující letiště:

  1. Londýn – Heathrow, Spojené království
  2. Paříž – Charles de Gaulle, Francie
  3. Paříž – Orly, Francie
  4. Lisabon, Portugalsko
  5. Madrid, Španělsko
  6. Káhira, Egypt
  7. Džidda, Saúdská Arábie
  8. Amsterdam, Nizozemsko 
  9. Varšava, Polsko
  10. Bukurešť, Rumunsko

Data Uberu ukazují, že nejčastějším dnem pro cesty na pražské letiště byl během posledního roku čtvrtek. Pokud jde o nejžádanější časy, více cest na letiště než v kteroukoli jinou denní hodinu je zaznamenáno v 9:00 hodin. Ze služebních cest a dovolených se pak lidé nejčastěji vracejí v sobotu v 17:00.

Nárůst se ale neprojevil jen v samotných cestách na letiště, ale zvýšil se i celkový počet služebních cest po Praze. Přes službu Uber For Business uskutečnili cestující od počátku roku takřka o pětinu (18 %) jízd víc. Dojíždějící tak postupně mění práci z domova za kancelář a dojíždění do práce. Vracejí se navíc také klasické pracovní schůzky a obědy.

Nejvíce služebních cest se v Praze uskuteční v 9 hodin ráno a 7 hodin večer. Ve srovnání s ostatními městy z regionu je tak Praha na děleném 2. místě v pomyslném žebříčku „ranních ptáčat”. Češi oproti ostatním lidem z regionu dojíždějí do práce spíše dříve.

Žebříček měst s nejrannějším dojížděním

  1. Paříž, Curych, Rijád a Džidda v 8:00
  2. Praha, Berlín, Řím, Varšava, Lisabon, Bukurešť, Madrid a Dubaj v 9:00
  3. Kyjev a Káhira v 10:00
  4. Nairobi a Abú Dhabí v 11:00

Uber je vždy připraven poskytnout zákazníkům přístup k bezpečné přepravě. Ať už v jejich domovské zemi nebo na cestách do zahraničí, cílem Uberu je učinit cesty po městě co nejsnazší, nejdostupnější a nejpohodlnější.