Češi přezouvají svá auta na slevových serverech stále častěji

31. března končí povinnost Čechů mít na svých vozidlech nazuté zimní pneumatiky a spousta z nich tak řeší, kde pneumatiky přezout. Dvojka na trhu slevových serverů, Pepa.cz, zaznamenal letos vzrůstající zájem svých zákazníků o nabídku přezutí pneumatik se slevou.

„V loňském roce jsme na Pepa.cz prodali celkem 1 400 dealů na přezutí pneumatik. Obecně je o takové dealy největší zájem na podzim, kdy je přezutí pneumatik nevyhnutelné, ale zvýšený zájem zákazníků oproti loňskému roku zaznamenáváme i letos na jaře,“ říká Jana Bačová, marketing manager Pepa.cz.

Zákon jasně stanovuje podmínky pro přezutí na zimní pneumatiky. U letních ale žádná povinnost pro přezutí neexistuje a tak se stává, že řidiči v létě jezdí na stejných pneumatikách. Ač se to na první pohled může zdát nepravděpodobné, jízda na zimních gumách je v létě nebezpečná a stojí peníze.

„Zimní pneumatika je uzpůsobená na zimu a s rostoucí teplotou ztrácí své pozitivní vlastnosti. Na rozpálené vozovce tak mohou být tyto pneumatiky nebezpečné, jelikož se výrazně prodlužuje jejich brzdná dráha. Zároveň se i zvyšuje spotřeba paliva a celkově se vůz hůře ovládá,“ říká Jan Trojan z partnerského autoservisu JM servis.

Pepa.cz v současné době svým zákazníkům nabízí 2 dealy na přezutí nebo výměnu pneumatik a zákazníci si tak tuto službu mohou zakoupit již od 189 Kč za výměnu všech 4 kol. Konkrétně jsou to nabídky Výměna nebo přezutí pneumatik v pražském JM servisu od 189 Kč a Kompletní letní přezutí pneumatik včetně vyvážení v Praze od 299 Kč.

O Pepa.cz

Slevový portál Pepa.cz vznikl v roce 2011 a ihned po spuštění se držel mezi TOP 5 tuzemskými slevovými portály. V současné době patří s ročním obratem 300 milionů Kč mezi tři největší portály českého slevového trhu. Portál působí také na Slovensku jako Jožko.sk.