Bývalý mluvčí Hyundai Pohorský v FYI Prague

Jan Pohorský, který měl dlouhodobě na starosti interní a externí komunikaci pro české zastoupení Hyundai, přichází do agentury FYI Prague na pozici Senior PR Manager. V novém působišti bude zodpovědný za klienty z oblasti automotive startups a bude se dále podílet na rozšíření portfolia klientů agentury v automotive segmentu.

Pohorský má v oblasti public relations praxi jak z agenturního a client-service prostředí v podobě Bison & Rose, tak i z velké korporace Hyundai Motor Czech, kde si osvojil zejména manažerské a strategické dovednosti. Kromě vztahu s tradičními médii a novináři měl v Hyundai na starosti komunikaci na sociálních sítích a influencer marketing. Jako tiskový mluvčí se rovněž podílel na strategii úspěšné změny image značky na českém trhu, jejíž nedílnou součástí bylo obnovení vztahů s klíčovými stakeholdery, mediálními domy i jednotlivými novináři.

FYI Prague je velmi specifická agentura s rychlým pracovním tempem a efektivním řízením práce. To se mimo jiné potvrdilo i v aktuální napjaté situaci, která nám ukázala, že je zapotřebí proaktivní přístup ke všem jednotlivým projektům, což je mi velice blízké. V FYI mi vyhovuje velká autonomie a osobitý styl práce, který jsem chtěl již v minulosti sám rozvíjet, ale povaha korporátní společnosti mi to z logických důvodů neumožňovala,” komentuje Jan Pohorský a dále dodává: Zároveň mám radost, že zůstávám v segmentu, který mě baví, který umím a ve kterém se budu i nadále potkávat s lidmi, kterých si vážím.“

V rámci střednědobého plánu bude mít Pohorský v FYI Prague za cíl posílit automotive segment a vybudovat strategii v oboru a dále prohloubit vazby portfolia klientů agentury na klíčové novináře a stakeholdery.

“Chceme využít Honzovy rozsáhlé zkušenosti se strategickým řízením komunikace ve velmi specifickém segmentu. Rádi se rovněž opřeme o jeho silné vazby na mediální domy, novináře a influencery. Vzhledem k našemu aktuálnímu agenturnímu portfoliu v oblasti automotive je nyní ideální doba na to, udělat ze značek, které zastupujeme, synonymum pro činnost jejich podnikání,” doplňuje Jan Řezáč, spolumajitel agentury FYI Prague.