BSC zařazena Gartnerem mezi vzorové dodavatele pro bankovní digitalizaci

Společnost Banking Software Company (BSC), největší bankovní softwarehouse v České republice, byla zařazena mezi doporučené dodavatele řešení v oblasti digitální transformace bankovnictví v rámci prestižního reportu Gartner Market Guide. Pro BSC toto zařazení znamená další uznání kvality jeho řešení na globálním poli digitální transformace bankovnictví. 

Gartner Market Guide for Multichannel Banking Solution renomované analytické společnosti Gartner slouží coby respektovaný přehled relevantních dodavatelů v oblasti digitalizace bankovnictví. Aby byl dodavatel do přehledu zařazen, musí splňovat velmi přísná kritéria a úspěšně projít demonstrací řešení před globálními experty společnosti Gartner.

„Jsme velmi rádi, že nás Gartner zařadil do Market Guide for Multichannel Banking Solutions 2020. Je to nejen pro nás, ale především pro naše klienty potvrzením faktu, že BSC je globálním poskytovatelem a patří mezi světovou špičku v oblasti řešení digitálního bankovnictví.”, vyjádřil se k zařazení do Gartner Market Guide Karel Beran, ředitel produktů a inovací v BSC, a dodává:

„Pro BSC je to také další impuls k budování globální partnerské sítě, s jejíž pomocí chceme uspokojovat poptávku po našem řešení od USA a Evropy až po Asii a státy Blízkého východu a severní Afriky.“

BSC se digitální transformací bankovnictví zabývá již od 90 let a v České republice je jasným lídrem na tomto poli. V rámci dobývání světových trhů spoléhá BSC na svůj Digital Bank OS, vlastní operační systém pro banky, který zajistí potřebnou funkčnost pro digitální distribuci bankovních produktů a služeb a zároveň bankám umožní přes API připojit aplikace a služby třetích stran. Banka, která systém využívá, se tak může odlišit a svým klientům nabízet služby daleko za hranicemi běžného bankovnictví.

Pražský bankovní softwarehouse sbírá za svoje řešení ocenění po celém světě. Loni si například BSC s gruzínskou TBC Bank odnesla cenu Global Finance za nejlepší mobilní banku světa. Na domácím trhu je BSC také jasnou jedničkou na poli softwaru pro regulatorní výkaznictví, který se dokáže postarat o všechny povinnosti v oblasti povinných výkazů směrem k dozorovým orgánům.

Karel_Beran_orez