BSC posiluje pozici lídra v regulatorním výkaznictví. Jeho služby nově využívá i ČSOB, UniCredit Bank či čínská Bank of Communications

Společnost BSC (Banking Software Company), která se zabývá vývojem softwarových produktů pro bankovní sektor, získala další čtyři nové zákazníky pro svůj produkt BI zaměřený na regulatorní výkaznictví. Služby BSC bude pro automatické odesílání povinných výkazů do ČNB a dalším regulatorním orgánům nově využívat i ČSOB, UniCredit Bank, Hypoteční banka a rovněž Bank Of Communications, pátá největší čínská banka. BSC si tak dále upevňuje pozici jasné jedničky na trhu, přičemž klientské portfolio firmy již čítá takřka 70 subjektů.

BSC dlouhodobě ukazuje, že na poli regulatorního výkaznictví nemá na trhu konkurenci a aktuálně již ovládá prakticky celý trh. „Již v prvním pololetí tohoto roku se nám rodina uživatelů myBI rozrostla na 60 a mám velkou radost, že náš rychlý růst pokračuje i nadále. BSC potvrzuje, že je nedostižným lídrem na tomto poli a definuje standardy celého odvětví,“ slibuje Jan Hanuš, Head of Business Intelligence společnosti BSC.

Na poli regulatorního výkaznictví se BSC dokáže postarat o všechny povinnosti v oblasti povinných výkazů směrem k dozorovým orgánům. Sada nástrojů z rodiny myBI totiž zajistí všechny potřebné souhrny a jejich odeslání do ČNB, případně na další příslušná místa. Systém je neustále aktualizován, aby fungoval v souladu s měnícími se legislativními požadavky. Klienti z řad bank i dalších finančních institucí tedy nemusí novinky neustále sledovat a mohou se soustředit na podstatu svého podnikání.

Prvním z nových klientů je ČSOB, dle velikosti bilanční sumy největší banka v České republice. Do portfolia klientů přibyla rovněž Hypoteční banka, která se drží na absolutním vrcholu hypotečního trhu v ČR a je jedničkou jak z hlediska počtu nově poskytnutých hypotečních úvěr, tak i z hlediska celkového objemu poskytnutých hypoték. Třetím novým zákazníkem je UniCredit Bank, a to její česká i slovenská pobočka.

Čtvrtým novým zákazníkem pro divizi BSC zaměřenou na regulatorní výkaznictví je pražská pobožka čínské Bank of Communications. Ta je pátou největších bankou v Číně a s bilanční sumou 1,4 bilionů dolarů dokonce 21. největší bankou světa. Založena byla v roce 1908, centrálu má v Šanghaji a disponuje rozsáhlou síť více než 2 800 poboček po celém světě.