Bohumír Zoubek posílil vedení společnosti

Profinit, přední poskytovatel IT služeb a jedna z největších českých softwarových firem, oznamuje personální změny na dvou klíčových postech. Do funkce Products and Services Director byl jmenován Bohumír Zoubek. Tomáš Krátký se jako člen vedení společnosti přesunul do role ředitele pro výzkum a vývoj.

Bohumír Zoubek ve své nové funkci vede tým, který je v Profinitu zodpovědný za rozvoj strategických kompetencí a podporu obchodu při získávání klíčových zakázek. Na této pozici vystřídal Tomáše Krátkého, který nově zastává pozici Research and Development Director s důrazem na vývoj inovativních produktů společnosti určených pro globální trhy.

„Mirek Zoubek prošel Profinitem od základů, zná všechny naše silné stránky, a díky tomu má ty nejlepší předpoklady hrát klíčovou roli v dalším rozvoji firmy. Jedním z jeho úkolů je získat pro Profinit velké zakázky v zahraničí,“ říká Tomáš Pavlík, CEO společnosti Profinit.

Bohumír Zoubek působí ve společnosti Profinit od roku 2003. Do společnosti nastoupil na pozici Junior Consultant a postupně si prošel všechny projektové role na projektech pro různé zákazníky. Od roku 2011 zastával pozici Head of Software Development, kde vedl tým podílející se na získávání významných zakázek v oblasti vývoje softwaru na zakázku. Je absolventem VUT v Brně a University of Birmingham, kde získal titul Ph.D. v oboru Computer Science. V současné době také vyučuje předmět Softwarové inženýrství pro praxi na ČVUT a Univerzitě Karlově a na související témata přednáší i na dalších předních univerzitách v České republice.

Tomáš Krátký působí v Profinitu přes jedenáct let a od roku 2013 je členem nejužšího vedení. Absolvoval ČVUT v Praze, Fakultu elektrotechnickou, kde vystudoval obor Výpočetní technika.