Boffin Magnetic Lite: Na český trh míří nová verze oblíbené české elektronické stavebnice

Český startup 3Dsimo zahajuje prodej nové verze úspěšné elektronické stavebnice Boffin Magnetic. Verze Lite přichází s novinkou v podobě fixy s vodivou barvou, která slouží k nakreslení některých funkčních součástek a práce se stavebnicí je tak ještě zábavnější a kreativnější. Boffin Magnetic Lite je určen pro malé i větší technologické nadšence, kteří s ní mohou sestavovat stovky připravených elektronických projektů nebo pomocí fixky vymýšlet svoje vlastní. Stavebnici ocení jak rodiče s dětmi, tak i školy a zájmové kroužky, kterým může sloužit jako hravá edukační pomůcka na rozvoj technického myšlení i kreativity. 

Stavebnice Boffin Magnetic Lite je ryze českým produktem. Byla vyvinuta i vyrobena v dílně českého startupu 3Dsimo, který je známý svými 3D pery a multitooly MultiPro nebo díky značce Noyce Joyce, zaměřující se na funkční designové stavebnice. Produkty 3Dsimo cílí na podporu a rozvoj kreativního myšlení u dětí a dospívajících a snaží se jim přiblížit fungování světa techniky, který dětem někdy může připadat komplikovaný.

Právě potřeba komplexnějšího technického vzdělávání se postupně začíná promítat i do rámcových vzdělávacích programů na základních a středních školách, kde kromě klasických “dílen” dostávají prostor i moderní technologie jako 3D tisk nebo robotika. Stavebnice Boffin Magnetic je tak jednou z cest, jak pomoci rozvíjet technické znalosti a dovednosti dětí formou, která bude nejen vzdělávat, ale i bavit. 

„Boffin Magnetic jsme vyvíjeli jako zábavnou a kreativní hračku, která by dětem měla představit svět techniky a nadchnout je pro něj. Nová verze Lite bude dostupnější jak pro děti a jejich rodiče, tak i pro školy a různé zájmové kroužky, které mají o využívání těchto stavebnic při výuce velký zájem,“ říká David Paškevič, CEO startupu 3Dsimo a vývojář stavebnice.

Boffin Magnetic Lite funguje na principu magnetismu a vodivých ploch, což zajišťuje jednoduché a stabilní propojení součástek. Největší inovací oproti předchozí verzi je fixa s vodivou barvou, která umožňuje dokreslení některých dílů, jako jsou propojky, odpor nebo tlačítka, na podložku či papír. Po nakreslení se obrázek stává plně funkčním prvkem a nahrazuje vybranou součástku. V nové odlehčené verzi tak lze některé komponenty nahradit právě fixou s vodivou barvou s nízkým odporem 1Ω na 1cm². Fixu lze zakoupit i samostatně.

Sada obsahuje magnetickou podložku a 30 základních komponentů, pomocí kterých lze sestavit až 150 projektů různé obtížnosti, se kterými pomůže praktická brožura. Pomocí stavebnice se tak dá změřit reakční doba člověka, vodivost předmětů okolo nás nebo třeba vytvářet futuristické hudební projekty. Celá elektronická stavebnice je vyvinuta tak, aby se každý naučil, k čemu je která součástka určena a jak funguje. Díky vodivé fixe je také jednodušší zkoušet a vymýšlet své vlastní projekty. Stavebnice tak není limitována omezeným počtem řešení a každý vlastní projekt přispívá v sebezdokonalování v elektrotechnice.

Kromě přiložené brožury k inspiraci a nový projektům slouží i webové stránky Boffin Magnetic, jejich sociální sítě a komunita, která se okolo 3Dsimo a jeho značek utvořila a která se svými výtvory ráda chlubí v online prostoru. K setkávání komunity a sdílení nápadů a tipů slouží také komunitní kreativní dílna MultiLab, která funguje v pražské Libni v rámci nových výrobních prostor 3Dsimo. Prodej Boffin Magnetic Lite za cenu 2 099 Kč již běží na webu boffinmagnetic.cz. K dostání je i u hlavních internetových obchodech.

Jak Boffin Magnetic Lite funguje, se můžete podívat v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=WUPqt59r7HI&ab_channel=Boffin

Uživatelská brožura je i volně dostupná zde:

https://boffinmagnetic.com/cs/podpora