Bezrealitky.cz jako první v e-commerce nasadily Google Pay

Největší portál pro přímý prodej nemovitostí Bezrealitky.cz jsou prvním tuzemským e-commerce projektem, který využívá platební nástroj Google Pay prostřednictvím společnosti PayU. Nachystaná novinka by měla výrazným způsobem zrychlit realizaci všech platebních transakcí, které stránky nabízí. Nová platební metoda je pro Bezrealitky.cz klíčové i kvůli chystanému posílení mobilní platformy.

Platby kartou, pro které je Google Pay určený, tvoří na Bezrealitky.cz v současnosti 62 % všech transakcí. Zbytek si v podstatě rovnoměrně rozdělují bankovní převody a platby pomocí premium SMS. Podle CEO Bezrealitky.cz Hendrika Meyera bude podíl karetních transakcí v budoucnu ještě růst. V současnosti je možné na Bezrealitkách platit za pořízení některého z předplacených účtů pro prodej či pronájem, přednostní komunikaci s majiteli, topování inzerátů nebo nákup doplňkových služeb.

PayU přinese pro klienty Bezrealitky.cz prostřednictvím Google Pay pokročilé funkce, jako je vyplnění doručovací adresy nebo kontaktních informací zákazníků, které jsou třeba k dokončení transakce. PayU si od partnerství slibuje rychlejší růst m-commerce, tedy online nakupování prostřednictvím mobilních platforem.

„I realitní trh se postupně stává místem, kde se lidé chtějí rozhodovat okamžitě. Pokud si chceme s Bezrealitkami udržet náskok, musíme se tímto směrem vydat také v případě platebních možností. Google Pay, který umožňuje jednoduše a vysoce bezpečně sdílet platební a další údaje s obchodníkem, tedy považujeme za dobrý způsob, jak nabídnout možnost plateb na jedno kliknutí,“ zmiňuje Meyer„Zejména s přesunem Bezrealitek na mobilní platformy chceme uživatelům umožnit pracovat s naším portálem kdykoli a kdekoli. A to včetně uskutečňování platebních transakcí.“