ALTRON zavádí novou službu Data Center Q-Check

ALTRON se věnuje návrhu, výstavbě a provozu datových center a serveroven již 25 let. Na základě těchto zkušeností nyní zavádí novou službu Q-Check, která je určena pro provozovatele datových center nebo serveroven bez ohledu na jejich velikost. Služba vychází z vlastní metodiky ALTRONU a obsahuje rychlou a základní analýzu přímo v datovém centru. Pomocí standardizovaných nástrojů a zkušeností seniorních specialistů ALTRON je hodnocen stav podpůrného technologického vybavení datového centra nebo serverovny. Výsledky analýzy jsou zákazníkům doručeny během několika dní v jednoduché a přehledné formě. Služba také zahrnuje základní seznam zjištěných rizik a návrh opatření, která povedou k optimalizaci provozu například z pohledu chlazení, napájení, prostorového využití i fyzické ochrany.

„Nová služba Data Center Q-Check představuje pro zákazníky rychlý a stručný zdroj informací o zdravotním stavu jejich datového centra nebo serverovny. Data pak lze efektivně využít pro standardní a plnohodnotné audity klíčových technologických oblastí,“ uvádí Petr Ding, technický ředitel ve společnosti ALTRON.

ALTRON Data Center Q-Check je k dispozici zákazníkům po celém světě. Pro Českou republiku je její cena stanovena na 36 000,- Kč.