Altron vyvinul mikrodatové centrum s prvky IoT

Společnost Altron vyvinula vlastní koncept mikrodatového centra a chytrého racku (Smart Rack), který je určen pro zajištění chodu celého firemního ICT v jedné skříni. Navržené All-in-One řešení disponuje kapacitou až 5 kW IT výkonu s vlastním systémem zálohovaného napájení, chlazením a bezpečnostními systémy. Nechybí ani vzdálený monitoring technologické infrastruktury celého mikrodatového centra.

Novinkou je Altronem navržený a vyvinutý systém Altron Smart Management Unit (ASMU) sloužící k pokročilému řízení napájení a monitoringu. ASMU zahrnuje prvky IoT integrované do distribučních prvků silové elektřiny – měřené a spínané Power Distribution Unit (PDU) s řadou pokročilých funkcí. Systém obsahuje také sadu externích snímačů vnějšího i vnitřního prostředí (teplota, vlhkost a přítomnost kouře) připojených k centrální jednotce. Celé mikrodatové centrum má vlastní softwarovou nadstavbu a monitorovací systém.

Nabídka řešení od Altronu zahrnuje plně vybavené mikrodatové centrum s IT zařízeními podle požadavků zákazníků. Další možností je produkt Altron SmartRack druhé generace obsahující veškeré podpůrné technologie pro provoz datového centra. Důraz je kladen na nepřetržitou dostupnost s využitím redundantních komponent v systémech napájení, odvodu tepla, řízení a monitoringu.

Kompletně vybavená mikrodatová centra od Altronu využívají například vládní agentury Spojených arabských emirátů.