ALTRON realizuje novou zakázku pro emirát Sharjah

  • Dodávka řešení mikrodatových center pro emirát Sharjah včetně IT vybavení
  • 5 kompletně vybavených mikrodatových center ALTRON v provedení Department
  • Integrace s modulárním mobilním datovým centrem do konceptu privátního cloudu
  • Hodnota zakázky v řádech desítek milionů Kč
  • Podpora zákazníka včetně servisu

ALTRON realizuje mezinárodní zakázku od vlády emirátu Sharjah, který je třetím největším státem v rámci Spojených arabských emirátů. Pro vládní instituci, která realizuje projekty e-Governmentu, bude ALTRON dodávat pět kompletních mikrodatových center, která budou spolupracovat s centrálním vládním datovým centrem emirátu Sharjah. Centrální datové centrum je postaveno na konceptu ALTRON modulárního mobilního datového centra, jež bylo spuštěno do provozu v červnu 2015. Spolu s mikrodatovými centry vytvoří unikátní řešení privátního cloudu. Dodávka vlastního řešení zahrnuje kromě samotných datových center s non-IT vybavením a ALTRON monitoringem i kompletní IT technologie a následný servis a podporu zákazníka. Celkový objem zakázky dosahuje desítek milionů korun.

„Nová zakázka na dodávku řešení mikrodatových center ALTRON je pro nás důkazem, že inovace a vlastní vývoj jsou tou správnou cestou pro naši společnost,“ říká Jiří Krátký, generální ředitel skupiny ALTRON. „Zahraniční zákazníci oceňují náš aktivní a individualizovaný přístup k řešení jejich potřeb v oblasti ICT, čímž podporujeme jejich projekty a podnikání. V případě realizace zakázky pro vládu emirátu Sharjah se pak jedná o rozvoj elektronizace veřejné správy v regionu, kde úspěšně obchodně působíme a realizujeme své projekty již čtyři roky,“ dodává regionální ředitel Milivoj Uzelac ml.

Mikrodatové centrum bylo navrženo a vyvinuto v rámci inovační laboratoře skupiny ALTRON a je určeno pro kompletní provoz firemního IT střední firmy, nebo jako pobočkové řešení korporátního zákazníka a institucí veřejné správy. ALTRON při přípravě tohoto řešení zužitkoval své více než dvacetileté zkušenosti s návrhem, realizací a provozem datových center a IT řešení. Zvolená varianta Department bude zabezpečovat provoz aplikací a systémů spojených s e-Governmentem v emirátu Sharjah. Díky vysokému IT výkonu, softwarově definovanému úložišti a kompletnímu monitoringu a dohledu bude možné provozovat veškeré potřebné aplikace pro úřady i koncové uživatele s minimálními nároky na obsluhu.

Zakázka na ALTRON mikrodatové centrum pro emirát Sharjah je realizována v prvním kvartále letošního roku.

Více informací o řešení ALTRON mikrodatové centrum naleznete zde.

Více informací o emirátu Sharjah a e-Governmentu naleznete zde.