ALTRON otevírá Innovation LAB

  • Rozvoj nových produktů a řešení z IT i non-IT oblastí
  • Vývoj softwaru a aplikací s využitím OpenSource technologií
  • Inovace stávajících řešení
  • Investice do inovací v řádech milionů Kč

Společnost ALTRON spouští svůj nový projekt zaměřený na inovace v oblasti datových center a IT služeb a řešení. ALTRON Innovation LAB se zaměří na konkrétní rozvoj zcela nových a nadčasových produktů a řešení a zároveň budou vytvářet přidanou hodnotu a nové funkce u stávajícího portfolia služeb. Třetí kategorií pak je rozvoj interních řešení a nástrojů, které podpoří flexibilitu a agilní procesy uvnitř skupiny ALTRON.

Inteligentní ICT systémy

V rámci rozvojových inovačních projektů se Innovation LAB zaměřuje na konkrétní IT a non-IT řešení při provozu datových center. Využívá přitom více než dvacetileté zkušenosti s návrhem, stavbou a provozem datových center, které propojuje s nejmodernějšími dostupnými technologiemi. Rozvojové projekty se věnují novým technologiím a také vlastnímu vývoji nových inteligentních IT systémů monitoringu, aplikací pro řízení ICT a mobilním aplikacím.

„Do naší inovační laboratoře vkládáme velká očekávání a investice. Pro zákazníky připravujeme celou řadu nových služeb a produktů, které podpoří jejich podnikání a usnadní provoz v datových centrech, a to nejen u českých zákazníků, ale i v rámci našich mezinárodních projektů. Uvažujeme přitom realisticky tak, aby naše inovační centrum vyvíjelo ekonomicky smysluplné projekty, které trh vyžaduje nebo bude očekávat v rámci generační změny v IT světě,“ říká Jiří Krátký, generální ředitel skupiny ALTRON.

Investice v milionech korun

Společnost ALTRON investuje do rozvoje inovací a projektů v letošním roce nemalé úsilí a řádově miliony korun.