Zdravé tuky? Ty kokosové!

Hledáte zdravou a chutnou alternativu k běžným tukům? Měli byste zapřemýšlet o výrobcích z kokosu, které jsou schopny nahradit běžné tuky jako olej nebo máslo. Navíc jsou i zdraví prospěšné. Tuky, které kokos obsahuje, redukují tělesnou hmotnost, zvyšují energii a podporují metabolismus. Vytváří také látky, jenž tlumí apetit. Kokos vám tak může pomoct při dietě. Kyselina laurová zase pomáhá proti špatnému poměru cholesterolu v těle a proti vysokému tlaku.

Kokosový olej se díky svému složení snadno tráví a díky tomu se neukládá do tuků, ale přeměňuje se na energii, kterou může tělo okamžitě využít. V kuchyni ho využijete jako zdravou náhražku margarínů, másla a běžných kuchyňských olejů. Kokosový olej je pro všechny, kteří dbají na zdravé stravování. Ideální je na smažení, přípravu asijské kuchyně, mořských plodů, restované zeleninky nebo pečených i nepečených dezertů a smoothies.

Kokosový olej pomáhá chránit tělo před viry, bakteriemi a infekcemi. Je pomocníkem při potížích se štítnou žlázou, mozkovými funkcemi i srdcem. Hodí se jako tělový krém na suchou kůži, masáže, jako balzám na rty nebo vyživující maska na vlasy. Působí i jako přirozená ochrana proti slunečním paprskům. Obyvatelé států, kde kokosy rostou, jsou denně vystavování silnému přímému slunci, ale přitom mají jemnou pleť. Jejich tajemství je právě v kokosovém oleji.

Kokosové máslo, které můžete zakoupit například na Kolonial.cz, je vyrobeno za studena z jemně mleté dužiny čerstvě sklizených BIO kokosových ořechů a bez přidaného cukru. Perfektně se hodí na pomazánky, pečení, smoothies, RAW dezerty, asijské omáčky a polévky. Neobsahuje laktózu, lepek, cholesterol a je bohaté na vlákninu a rostlinné bílkoviny.

————————————-

Kokosové ořechy použité pro výrobu BIO produktů německé značky Kulau nepochází z plantáží. Jsou pěstované drobnými farmáři s maximálním ohledem na dlouhodobou udržitelnost produkce. Ořechy jsou vždy šetrně ručně sklízené a zpracované začerstva ihned po sklizni. Díky tomu jsou BIO produkty Kulau maximálně autentické a nadstandardně kvalitní.

Kulau BIO panenský kokosový olej RAW 200 ml můžete zakoupit na Kolonial.cz za cenu 169 Kč.

https://www.kolonial.cz/bio-a-specialni-oleje/bio-panensky-kokosovy-olej-raw-200ml

Kulau BIO RAW kokosové máslo 200 ml můžete zakoupit na Kolonial.cz za cenu 179 Kč

https://www.kolonial.cz/bio-a-specialni-oleje/bio-raw-kokosove-maslo-200ml

Kulau BIO panenský kokosový olej RAW 200ml

Kulau BIO RAW kokosové máslo 200ml