Zámek TOKOZ prošel extrémním testem maďarských lockpickerů

Jak vypadá visací zámek, který se snaží překonat profesionálové pomocí veškerých dostupných metod? Má vůbec šanci odolat fréze nebo střelbě z pistole a brokovnice? Právě takovým testem prošel jeden z klíčových produktů společnosti TOKOZ, visací zámek TOKOZ GAMA 60 CS se zámkovou vložkou TOKOZ PRO. Maďarští lockpickeři – tedy komunita, složená především ze zámečníků, kteří se snaží napodobit všechny zlodějské triky nebo záchranářské triky pro překonávání zámkových systémů – ho rozhodně nešetřili.

TOKOZ GAMA 60 CS je visací zámek bezpečnostní třídy 4, certifikován dle norem ČSN EN 1627 a ČSN EN 12320. Jeho tělo je z kalené oceli. Dvanáctimilimetrový kalený oblouk je překrytý krytem, který zabraňuje jeho odvrtání nebo přestřižení.
Zámková vložka TOKOZ PRO vychází z patentního řešení otočných lamelových stavítek. Výrazně snižuje riziko vyháčkování, planžetování a zcela eliminuje riziko bumpingu. Doposud nebyla překonána žádnou tichou zlodějskou metodou bez nutnosti vyrobit speciální nářadí. Její otočné čelo navíc výrazně snižuje možnost odvrtání. Je extrémně odolná proti vlivům počasí, neboť se v ní nenachází žádné součásti, které by podléhaly mrazu nebo nečistotám.

A čím vším musel zámek projít? Po neúspěších s překonáním pomocí tichých zlodějských metod musela na řadu přijít těžká technika. Vložku se nepodařilo odvrtat vrtáky ani běžnými frézami. Vložku se podařilo překonat pomocí speciálně vyrobeného nářadí na základě znalosti plánů vnitřního mechanismu až po 45 minutách snažení.
Zároveň došlo k testu odolnosti v případě vystavení účinků střelných zbraní – konkrétně pistole Glock ráže 9×19 a lovecké brokovnice. Třicetiminutovou intenzivní střelbu tělo zámku přežilo s mírně oprýskaným lakem, uzamykací mechanismus byl zcela funkční, stejně tak oblouk zámku.

Fotografie ostatně hovoří za vše. Pokud byste měli zájem vyzkoušet podobný test na produktech TOKOZ i vy, nezapomeňte se ozvat Monice – k dispozici je celá řada extrémních visacích zámků, zámkové vložky TOKOZ PRO a TOKOZ TECH nebo série motoproduktů.