Základ sportovního outfitu každé ženy – ta nejlepší podprsenka

Funkčnost a ochrana ňader by měly být tím nejdůležitějším, na co by měly ženy během sportu dbát. Podprsenka by měla být tím nejdůležitějším kusem celého sportovního outfitu. A je jedno, zdali se chystáte jít běhat, na kolo, jógu, jumping nebo jestli jdete „jen“ na výlet do hor. Prsa ale mohou během sportu také dost trpět, a proto je třeba dát jim perfektní ochranu – kvalitní podprsenku. V opačném případě může dojít během aktivity k bolestivým pocitům, ale hlavně k poklesu poprsí, ztrátě elasticity vnitřních vazivových pruhů a nevratným následkům. A to se týká jak dospělé ženy, tak dospívajících dívek, u nichž se ňadra teprve vyvíjejí.

DT2691--2

Jak vybrat vhodnou sportovní podprsenku?

Sportovní podprsenky mají různé typy opory. Ty s mírnou oporou jsou vhodné na rychlou chůzi, golf nebo třeba jógu, střední opora je vhodná k trochu náročnějšímu pohybu – cyklistika, in-line brusle, lyžování nebo spinning. A naopak podprsenky s oporou nejvyšší oblékejte na běhání, aerobic, volejbal a jiné dynamické sporty.

  • Perfektní podprsenka na sport by měla pevně podepřít prsa a rozložit jejich hmotnost mezi ramena a záda.
  • Podprsenka by vám měla zaručit 100% komfort. Nesmí vás škrtit, nesmíte se v ní dusit ani cítit, že vás někde škrábe. Stejně tak by se vaše prsa neměly ani hnout a během sportu by se neměla pohybovat.
  • Myslete na materiál. Ten by, podobně jako tomu je u většiny sportovního oblečení, měl být funkční. Krajky nebo aplikace nejsou v tomto případě opravdu žádoucí. Jinými slovy, podprsenka by měla dýchat, odvádět pot apod.
  • Podprsenku nekupujte od oka, ale vždy si ji vyzkoušejte. Do kabinky si klidně vezměte více typů určené pro tu danou zátěž a více velikostí.
  • Sportovní podprsenky se často dělí na kompresní, které se vyrábějí ve velikostech S, M, L a prsa doslova připlácnou na hrudník a ty jsou vhodné pro menší prsa. Ženy s větším poprsím by se měly zaměřit na tzv. nekompresní podprsenky, které mají běžné číslování, na které jsme zvyklé a mají košíčky. V obou případech je vhodné, když jsou podprsenky mírně vyztužené.
  • Během zkoušení se jen neprohlížejte v zrcadle, ale klidně si poskočte, běhejte na místě nebo si udělejte několik předklonů. Tak zjistíte, zdali opravdu vše drží na svém místě.
  • Ramínka podprsenky by měla být spíše širší, vhodné je, aby měla možnost případného nastavení.

DU1283--2

Nejlepší výběr z UrbanStore.cz: