Vyšší úroveň zabezpečení: X Safety Box

Visací zámky i cylindrické vložky jsou základem domácího zabezpečení. Po čem ale sáhnout, když chceme posunout ochranu majetku o úroveň výš? Řešením jsou uzamykací mechanismy, na kterých si „vyláme zuby“ i zkušený zloděj. Mezi nejznámější patří X Safety Box od žďárského Tokozu.

Uzamykatelný X Safety Box vlastně elegantně nahrazuje klasický visací zámek v kombinaci s petlicí nebo závorou. Hodí se na dveře garáží či sklepů, do zahradních domků a všude tam, kde je třeba pevně a spolehlivě zabezpečit majetek. X Safety Box je velmi variabilní a lze ho připevnit na různé pevné povrchy, našroubovat do dřeva, přivařit ke kovu či pomocí kotev upevnit do betonu.

Tělo zámku je vyrobeno ze zinkového odlitku a u nejvyšší třídy bezpečnosti z legované oceli. Základnu tvoří svařitelná ocel s povrchovou úpravou. Čepy jsou kryté, což ještě zvyšuje zabezpečení a odolnost. X Safety Box odolá planžetování, bumpingu, odvrtání a dalším pokusům o překonání, což dokládá i bezpečnostní certifikace dle normy ČSN. Inovativní řešení mechanismu je navíc chráněné užitným vzorem a dle konkrétního použití lze vybírat hned ze čtyř variací provedení. X Safety Box je dodáván s třemi klíči a lze jej také sjednotit do systému hlavního a generálního klíče, což výrazně zpřehlední domácí zabezpečení.

Uzamykací mechanismus X Safety Box spolu s příslušenstvím je možné zakoupit na e-shopu Tokoz.