Víno, po kterém vás hlava bolet nebude

Už jste ochutnali biodynamická vína? Jejich výroba vychází z filozofického konceptu rakouského filozofa Rudolfa Steinera, který žil na přelomu 19. a 20. století, a klade důraz na harmonii s přírodou, ruční práci a biochemickou čistotu. Tak se rodí i vína Lunaria z jihoitalského regionu Abruzzo. Tato biodynamická vína se pyšní certifikátem Demeter, jsou veganská a plně organická.

Výrobní proces biodynamického vína začíná už umístěním samotné vinice, která musí být naprosto biochemicky čistá. Organická hnojiva si připravuje samo vinařství v souladu s biologickými rytmy a fázemi měsíce a stejně tak probíhá i péče o vinici. Při výrobě se minimalizuje mechanický účinek na víno a používá se především manuální práce. Proces pak končí samotným stáčením vína.

Biodynamická vína vás svou chutí překvapí, a jak mnozí říkají, je třeba jim dát čas a postupně se k nim „propít“. Víno tak má nejlepší chuť až druhý či třetí den po otevření. Na Košíku můžete ochutnat například suché Primitivo zářivě rubínové barvy, které vás překvapí intenzivní měkkou chutí s vysokým obsahem tříslovin. Ve vůni poznáte švestky, karob a třešně. Primitivo si nejlépe vychutnáte při teplotě okolo 16 až 18 stupňů, vynikne s masem i omáčkami a může tak tvořit skvělý doplněk nejen valentýnského menu. Biodynamické víno si můžete spolu s dalším nákupem zakoupit na e-shopu Košík.cz.

Biodynamické víno Primitivo značky Lunaria (750 ml) si můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu od 319,90 Kč.