TERACID-FORTE k dostání i pro psy a kočky a posiluje spolupráci s útulky

Aktivní probiotický přípravek, podporující imunomodulační procesy zvířat, TERACID-FORTE, nově vstupuje také do segmentu malých zvířat a domácích mazlíčků. Přelomový veterinární přípravek bude od září k dostání v novém kapslovém dávkování, které je určené především pro psy a kočky. Společnost zároveň posiluje spolupráci s útulky a neziskovými organizacemi, které nově zařazuje do svého partnerského programu.

TERACID-FORTE je v současné době jediné české probiotikum, které podporuje imunomodulační procesy a zároveň zajišťuje teoreticky doživotí replikaci jak vlastních bakteriálních kmenů, tak bakteriálních kmenů v prostředí střev. Přestože přípravek byl i kvůli svému sofistikovanému řešení původně určen především pro náročné prostředí velkochovů, výrobce PURRO Symbiotic zareagoval na poptávku na trhu.

V první fázi bude probiotický přípravek k dispozici v tobolkách po 60, 90 nebo 120 kusech.

„Tímto krokem se TERACID-FORTE stane jediným aktivním probiotikem se schopností sebereplikace a podporou replikace imunomodulačních bakterií na českém trhu, které je určené i pro psy, kočky a ostatní malá zvířata.“ uvádí obchodní ředitel Petr Novák. „Spolu se vstupem do tohoto obchodního segmentu chceme naše zákazníky erudovat ohledně funkce aktivních probiotik podporujících imunomodulační procesy, jak ve vztahu k terapeutické, tak profylaktické léčbě.“

V rámci své filosofie PURRO Symbotic zároveň spouští partnerský program pro útulky a nezisková sdružení. Vybrané organizace mají možnost testovat účinek přípravku TERACID-FORTE při nejrůznějších onemocněních a poskytnout zpětnou vazbu výrobci.

I nadále zůstáváme hlavními ambasadory zvířat,“ zmiňuje Novák. „Touto cestou se chceme zasadit o zvyšování kvality jejich života v podmínkách, které to z podstaty dostatečně neumožňují.“

Aktivní probiotikum s teoreticky doživotí podporou replikace bakteriálních kmenů TERACID-FORTE bylo na trh uvedeno poprvé v roce 2011. Slouží jak pro intenzivní podporu léčby domácích, tak hospodářských zvířat a v rámci filosofie společnosti bylo testováno také na lidech. Pro český trh ho vyrábí a distribuuje společnost PURRO Symbiotic pod záštitou přední české psychosomatičky MUDr. Jarmily Klímové.