Svatomartinskou husu objednáte už i online

Již za dva dny bude mít na večerní tabuli množství českých rodin dozlatova pečenou husí pochoutku. K svátku sv. Martina zkrátka husa a mladé svatomartinské víno patří. Původ tohoto spojení pochází z legendy. Ta vypráví, že se Martin snažil neúspěšně skrýt v husníku, když měl přijmout biskupský úřad. Husy ho kejháním prozradily a teď musí pykat na svatomartinském pekáči.

Právě kvůli tomuto příběhu vyráží řada z nás právě teď na nákup za jediným cílem. Pokud se vám nechce nosit z obchodu kromě běžného těžkého nákupu navíc 3,5 kg husí váhy, máte možnost si ji ještě dnes objednat online a nechat přinést příručím až do kuchyně. Mladou chlazenou husu seženete na www.kolonial.cz. Již zítra ji můžete mít doma i s dalšími ingrediencemi slavnostní večeře. Od středy naleznete v nabídce také nová Svatomartinská vína ze sudů vinařství Mádl, U Kapličky a také Šlechtitelské stanice vinařské Velké Pavlovice.

Husí maso obsahuje mnoho tuku, který je však velmi zdravý a je považován za „Olivový olej“ mezi živočišnými tuky. Tu pravou chuť husy odhalíte pozvolným pečením nebo konfitováním, díky kterému získává chuť tmavého masa. Doporučujeme ji se Svatomartinským vínem, hruškami, jablky nebo švestkami.

Kolonial_svatomartinska_husa_2

Kolonial_svatomartinska_husa

Kolonial_svatomartinska_husa_1