T-Mobile propojil již 200 000 domácností optickou sítí

Práce z domova, online výuka, sledování filmů nebo využívání chytrých spotřebičů a dalších zařízení. České domácnosti tráví stále více času online, což klade stále větší nároky na kvalitu internetového připojení. Pro uživatele se vedle rychlosti stahování stává dalším klíčovým parametrem také stabilita a rychlost uploadu, a ty technologicky a kvalitou splňuje optická síť. Společnost T-Mobile, která je jedničkou v propojování Česka optickou infrastrukturou, dosáhla milníku v podobě 200 000 českých domácností připojených k optickému internetu. 

Kvalitní a dostupné optické připojení je pro T-Mobile dlouhodobou prioritou. Do konce listopadu letošního roku společnost pokryla optikou 70.000 domácností, a celkově nabízí nejnovější technologii FTTH (fiber to the home = optika přímo do domácnosti)  200 tisícům domácností ve více než 70 městech.

 „Jako digitální leader vnímáme potřebu kvalitní optické infrastruktury, která je zásadní pro konkurenceschopnost naší země a její další rozvoj v oblasti digitalizace. Věříme, že dostupnost připojení k optické síti dále zlepší celkovou uživatelskou zkušenost s našimi službami,“ doplňuje Zdeněk Bumbálek, manažer strategie rozvoje sítí společnosti T-Mobile Czech Republic.

Kvalitní a stabilní připojení
Optická síť nabízí nejmodernější připojení k internetu, které je v porovnání s klasickým kabelovým či Wi-Fi připojením rychlejší a stabilnější. Optika nabízí vyšší přenosové objemy, symetrický download a upload a bez problémů si tak poradí i s více online službami najednou, což se nejen v době pandemie ukazuje jako klíčová vlastnost. „V domácnostech se běžně připojuje najednou více uživatelů, kteří chtějí mít k dispozici funkční a spolehlivé připojení na práci z domu, videokonference, online výuku, ale i zábavu v podobě online hraní her nebo sledování televize. Optika zvládne všechny tyto aktivity bez omezení, nehrozí výpadky signálu při zhoršeném počasí nebo horší kvalita spojení při připojení více uživatelů,“ dodává Zdeněk Bumbálek.