Španělská šunka Jamón Curado pro labužníky

Španělské šunky jsou díky své jedinečné chuti vyhledávanou delikatesou po celém světě. Díky specifickému postupu výroby získávají nezaměnitelnou chuť, která z nich dělá vyhlášenou lahůdku. Jamón Curado je nasolená a nasušená šunka vyráběná z prvotřídního vepřového masa.

Klíčem k té nejlepší šunce je kromě kvalitního plemene prasat také proces výroby. Vepřové kýty se nejprve důkladně nasolí a až po dobu deseti dní uchovávají při nízkých teplotách. Poté se sůl odstraní a šunka dozrává v chladu, aby sůl prostoupila do masa a důkladně ho zakonzervovala. Sušení pak probíhá na přírodním horském vzduchu, kde šunka získá své aroma a chuť.

Španělské šunky se nejčastěji konzumují samostatně jako delikatesa. Krájení Jamón Curado je totiž obřadem, který má své přesné postupy. I proto se tato šunka často prodává ve speciálním stojánku a s nožem. Využití však najde ve studené i teplé kuchyni. Můžete ji servírovat na plátku kvalitního bílého chleba zakápnutého olivovým olejem nebo jí doplnit chuť salátů. Šunku lze nakrájet na kousky a naplnit rybu nebo třeba tortilly, z kostí zase uvaříte výborný a silný vývar. Spolu s dalším nákupem si šunku Jamón Curado můžete objednat z e-shopu Kosik.cz.

Šunku Jamón Curado mini 1 kg si můžete objednat z e-shopu Kosik.cz za cenu 449 Kč.

Jamon Curado mini