Seyfor získal 70% podíl M&I Systems Co, srbské jedničky na lokálním trhu ERP systémů

Seyfor, jeden z největších evropských dodavatelů ICT řešení, rozšiřuje své aktivity napříč celou Evropou a kupuje 70% podíl M&I Systems Co. Společnost se sídlem v Srbsku je lídrem regionálního trhu ERP systémů a má prostřednictvím 100% vlastněné dceřiné společnosti velmi silnou pozici v jihovýchodní Evropě.
30 % M&I Systems Co si ponechávají dosavadní majitelé a jednatelé, kteří zůstávají ve vedení společnosti a budou se dále podílet na řízení vývoje a rozvoje obchodních i konsolidačních aktivit.
Prostřednictvím akvizice zahajuje český Seyfor úzkou spolupráci s celou mezinárodní skupinou M&I Systems Group s cílem rozvíjení aktivit na globálním trhu a vytváření inovativních synergií v IT sektoru reflektujících rostoucí potřeby zákazníků.

Společnost M&I Systems Co tvoří jednu z hlavních aktivních podnikatelských větví celé skupiny M&I Systems Group a zaměřuje se na vývoj softwarových řešení s důrazem na digitální transformaci společností, zavádění cloudových ERP systémů, automatizaci firemních procesů, zpracování dat, business intelligence, využití AI a IT poradenství. Je dlouhodobým partnerem nejvýznamnějších hráčů v oboru jako například SAP, Salesforce, IBM, Microsoft, Celonis a Software AG, Asprova and Aforza a její silná a loajální diverzifikovaná zákaznická základna čítá více než 400 zákazníků ze segmentu středních a velkých firem. V oblasti ERP systémů je dominujícím lídrem v Srbsku s významným přesahem byznysu do celého Balkánu. Společnost M&I Systems Co byla založena před více než 30 lety jako rodinná firma, dnes je vedena zkušeným manažerským týmem a poskytuje širokou škálu produktů, služeb a softwarových řešení pro celou řadu oblastí a průmyslových odvětví.

Seyfor Martina Cíglera posílí spojením sil s M&I Systems výrazně pozici v celém adriatickém regionu a současně expanduje na další balkánské trhy, jako je Severní Makedonie, Bosna a Černá hora.

Akvizice M&I Systems Co pro nás znamená významný posun v oblasti rozvoje obchodních aktivit na celém Balkáně, kde pro Seyfor vidíme velký potenciál. Jsme přesvědčení, že stávající silná pozice M&I Systems Co v Srbsku a Bosně a naše současné aktivity v dalších balkánských zemích nám umožní lépe chápat specifický lokální trh, efektivně konsolidovat společné aktivity a posílit naší pozici jednoho z nejvýznamnějších evropských dodavatelů ICT řešení. M&I můžeme na druhou stranu poskytnout velmi silné know-how například v oblasti vývoje cloudových řešení, implementace umělé inteligence či bezprecedentního zabezpečení. Vzájemně se učíme jeden od druhého a zmíněné synergie jsou pro obě strany významným krokem vpřed,“ zmiňuje Martin Cígler, zakladatel a spolumajitel společnosti Seyfor. „Spolupráci se zkušeným týmem M&I Systems Co vnímám jako silné partnerství a odrazový můstek k dalším aktivitám v regionu bývalé Jugoslávie,“ dodává

Nově vzniklé strategické partnerství spojuje silné know-how obou stran a otevírá možnosti vývoje nových průkopnických řešení v oblasti technologických inovací s cílem nabídnout zákazníkům po celém světě vyšší přidanou hodnotu, rozšíření poskytovaných služeb a rozvoj nových obchodních příležitostí.

Mimo oblast ERP bude M&I Systems Group i nadále rozvíjet všechny oblasti stávajícího podnikání. Při řízení společnosti, dalším růstu, posilování pozice inovativního lídra i další konsolidaci IT trhu budou společníci Vladan Balaban a Nikola Balaban dále využívat své mnohaleté zkušenosti a znalosti místního podnikatelského prostředí i mezinárodních příležitostí.  

„Během více než 30 let existence se M&I Systems Group rozrostla z rodinné firmy na strukturovanou korporaci působící na pěti různých trzích a nyní zastává jednu z předních pozic v IT průmyslu. Spojení sil s českým Seyforem je pro nás dalším významným milníkem, který přispěje k našemu cíli stát se klíčovým hráčem na trhu ve střední a východní Evropě. Díky spojení našich silných stránek a zdrojů budeme moct nabídnout našim klientům bezkonkurenční hodnotu a podporovat vzájemný úspěch a růst. Společně máme nyní výbornou pozici pro další růst, otevření nových trhů a upevnění pozice lídra na trhu,” komentuje spojení obou firem Vladan Balaban, prezident M&I Systems Group.

„Dlouhodobě jsme uvažovali o nalezení vhodného strategického partnera, s nímž bychom společně významně pokročili v dalším vývoji našich systémů především s ohledem na rozvoj do prostředí cloudových řešení. Spojení s tak silným partnerem, jako je český Seyfor, otevírá nové možnosti synergie při vývoji cloudových řešení pro naše stávající systémy, a to včetně špičkového zabezpečení, které se v dnešní době stává klíčovou prioritou většiny firem,” dodává Nikola Balaban, generální ředitel M&I Systems Group. Obě společnosti se rozhodly, že hodnotu této akvizice, která představuje jednu z největších a nejsložitějších transakcí v celém regionu, nebudou zveřejňovat. Prostřednictvím dalších již proběhlých akvizic posiluje Seyfor svoji pozici napříč všemi klíčovými oblastmi vývoje IT systémů i rozvoje obchodních aktivit v Evropě. Své produkty poskytuje aktuálně společnostem ve 38 zemích.