Schovejte se před zimou a dopřejte si dotyk exotiky

Teploty pod bodem mrazu a krátké dny jsou spouštěčem špatných nálad a depresí. Nejeden z nás se před nimi v myšlenkách ukrývá na sluncem zalité pláži. Kdo nemá možnost se tam skutečně vydat, může si alespoň dopřát exotické ovoce v teple domova a bojovat proti chmurám a rýmě pomocí důležitých vitamínů. Pokud nevíte, jak chutná granátové jablko, mučenka, karambola nebo dračí ovoce, není nic jednoduššího než si je ještě dnes objednat na Kolonial.cz a usměvavý příručí je zdarma doručí až do vaší kuchyně.

 

Granátové jablko – skrytý poklad proti zimní depresi

Granátové jablko je považováno za recept na věčné mládí. Kromě vitamínů B, C a A obsahuje také aminokyseliny a má antioxidační účinky. Jeho úžasně intenzivní sladkokyselá chuť vás spolehlivě probere ze zimního spánku a u vyloupávání rudě červených zrníček se zrelaxuje i vaše mysl.

Pořídit ho můžete již od 29,90 Kč v e-shopu s potravinami Kolonial.cz

Granátové jablko

 

Papaya – sladký bojovník proti chorobám

Sušenou papayu nejspíš znáte, ale okusit čerstvý plod je úplně jiný zážitek. Sytě oranžová, šťavnatá dužina v sobě ukrývá vitaminy C, hořčík, vápník a železo a tím posiluje imunitní systém, který je v tomto období nutné aktivovat. Dá se konzumovat samotná nebo jako součást netradičních dezertů.

Pořídíte ji například v e-shopu Kolonial.cz za cca 239 Kč za kus.

Papaya Formosa_

 

 

Karambola – hvězda exotických chutí

Pro naše smysly je důležitá nejen chuť ale i vzhled jídla, proto je karambola tak oblíbenou ozdobou dezertů a ovocných salátů. Toto ovoce hvězdicovitého tvaru má příjemně nakyslou chuť. Nízký obsah cukru pomůže splnit tradiční novoroční předsevzetí „jíst zdravěji a zhubnout“. Vaše tělo obohatí o vitamin C, vápník, hořčík, železo a fosfor.

K dostání je od 44,90 Kč na e-shopu Kolonial.cz.

Karambola ks

 

Pitahaya – ovoce jako z pohádky

Pitahaya neboli dračí ovoce vás uchvátí na první pohled zářivě růžovo-fialovou slupkou, která skrývá lahodnou dužinu s jemnými zrníčky. Má nízký obsah cukru a vysoký obsah vlákniny, vitaminu C a minerálů, tedy všeho co v zimě potřebujete. Vyzkoušejte něco nového a nechte se vytrhnout z pošmourného počasí.

K dostání v e-shopu Kolonial.cz od 149 Kč.

PITAHAYA

 

 

Kumquat – trpaslík s obří silou

Pokud si v zimě rádi dopřáváte citrusové ovoce, ale neradi se zdržujete jeho loupáním, objevte pro sebe kouzlo kumquatů. Malé plody jsou kombinací hořké chuti slupky a sladké dužiny a vašemu tělu dodají vitamíny A, B, C a E a dále draslík, hořčík, vápník, železo a zinek. Originálními zdravými jednohubkami oslníte každou návštěvu.

K dostání jsou od 37,90 Kč/kg v e-shopu Kolonial.cz.

Kumquat