Pivo jako křen: Vychutnejte si hořkou „desítku“ Bizon

Bizon, to je řemeslné pivo z Plzeňska, které se vaří z kvalitních surovin podle původních postupů. A je to také pivo, které má opravdový říz.

Minipivovar Bizon vaří živá nefiltrovaná a nepasterovaná piva s jemným zákalem, který je způsobený přítomností pivovarských kvasnic. Ty jsou blahodárné pro lidský organismus a jako bonus dodávají tomuto moku plnější chuť.

Do rodiny tohoto pivovaru se řadí kromě „desítky“ Bizona také Chasník, Space Ale, The Tap Tap–pivo skupiny The Tap Tap – studentů a absolventů Jedličkova ústavu, Kameník, Nostalgie, Vídeňský ležák, Klíšťák, anebo například Karolína Světlá.

Zajímavosti ze světa minipivovaru Bizon

Minipivovar Bizon vznikl v roce 2011 v malé vesnici Čižici, nedaleko Plzně. Celý tým začínal se 115 litrovou varnou, a tak se vaření spíše podobalo tomu domácímu. O tři roky později své kapacity pivovar navýšil a na jednu várku se tak dalo uvařit až 8 velkých sudů. V roce 2017 si Bizon převzal prestižní ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje za pivo Karolína Světlá 13°.

Pivovar Bizon vaří z českého a moravského humnového sladu a využívají Žatecký poloraný červeňák, světově proslulý jemný aromatický chmel zaručující excelentní chuť a vůni piva. Tento chmel se pěstuje na chmelnicích na Žatecku v České republice. Voda je základní surovinou pro výrobu piva a ovlivňuje i jeho chuť. Vodu má pivovar z vlastního vrtu, Čižice a okolí leží na žulovém podloží. Plzeňská voda je měkká a je vhodná pro vaření spodně kvašených piv.

Pivo Bizon si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

—-
Pivovar Bizon 10°, světlé výčepní, sklo, můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 32,90 Kč.