Piknik není jen o jídle

Sluneční paprsky již ukazují svou sílu a lákají nás vybavit se měkkou dekou, velkým košem s jídlem, lahví vychlazeného vína a vyrazit s přáteli jen tak do přírody, společně prožít příjemné odpoledne. Zábava na pikniku se však neodvíjí jen od jídla. Pro dobrou atmosféru je důležité řádně nachystat i hudební doprovod. Jste na to vybaveni?

Chystáte-li se do přírody, kde se dá očekávat, že na Wi-Fi síť nedosáhnete, je dobré připravit si zásobu hudby již doma. Jako zařízení bohatě postačí smartphone s kapacitou 8 GB. Pokud jste ale králem selfie a vašemu objektivu nic neunikne, možná by stál za zvážení telefon s větší kapacitou. Za ideální průsečík kvalitního fotoaparátu a velké kapacity lze považovat například velmi výkonný Xiaomi Mi4, který je v Čechách k dostání prostřednictvím online obchodu Xiaomiforsale.com již od 11 506 Kč.

Příjemný piknik na slunci vám sice může dodat energii na celý týden, o vašem mobilním telefonu se to ale říci nedá. Pokud chcete mít jistotu, že vám bude sloužit celé odpoledne, vybavte se externí baterií, která nabije váš telefon i mimo civilizaci. Verze Xiaomi o kapacitě 16 000 mAh dokáže nabíjet dokonce dva telefony současně.

Aby byla hudba dobře slyšet, telefon nestačí, ale nosit s sebou do přírody repoduktory s kabely je značně nepraktické. Mnohem větší svobodu vám dají bezdrátové repráčky. Dávejte si ale pozor, aby byly dostatečně kvalitní, jinak celý váš pečlivě připravený piknik bude provázet nepříjemné chrčení. Spokojenost zajistí například reproduktory Toshiba TY SP1, které vydrží až osm hodin a při přenášení nezaberou moc místa.

Pokud si chcete užít piknik sami nebo se potřebujete na chvíli odstřihnout od rozesmátých kamarádů, pusťte si muziku naplno přímo do uší. Krásné letní dny volají po veselých barvách a ty nabízí jedině sluchátka švédské designové značky Happy Plugs. Ať už jste příznivci pastelových odstínů, maskáčového nebo leopardího vzoru nebo preferujete luxusní barvy drahých kovů, na Happy Plugs se můžete s výběrem spolehnout. A pokud platíte za módní ikonu, jistě vás nadchne možnost sladit kabely sluchátek s nabíjecím kabelem k telefonu. To už jen tak někdo nemá.

Jestliže musíte nedělní chvilku v přírodě využít i k práci nebo ke studiu, nezoufejte, i to se dá vyřešit elegantně. Se superlehkým notebookem Toshiba Z30 vám práce půjde od ruky a díky antireflexnímu displeji nebudete slunce proklínat, ale bez obav si ho užívat. Určitě ale doma nezapomeňte vychlazenou láhev vína, ať se za tu tvrdou práci můžete po zásluze odměnit!

Na závěr si ale přece jen musíme trochu protiřečit s titulkem. Pro mnoho z nás piknik o jídle zkrátka JE A BUDE. Nemusíte zůstat jen u doma připraveného studeného občerstvení. Co si připravit šťavnatý steak přímo v přírodě na dřevěném uhlí? Pokud vás tahle myšlenka zaujala, přibalte si s sebou přenosný gril. Výborně poslouží designový LotusGrill v jedné z šesti barevných variant. Čtyřkilový mobilní gril v praktické tašce přenesete kamkoliv a díky zabudovanému ventilátoru poháněnému čtyřmi tužkovými bateriemi nekouří a pro grilování je připravený za pouhé dvě tři minuty. Možná se tak v přírodě zvládnete najíst rychleji a lépe než v kdejaké restauraci.

Teď už tedy jen vychytat hezké počasí, přizvat příjemné společníky a vyrazit na nezapomenutelnou neděli.