Odložená platba je nejbezpečnější metoda placení. Využijte ji i vy třeba k nákupu potravin

V celém Česku platí karanténa po dobu dvou týdnů. Stav, kdy je vhodné vydat se ven je z důvodů cesty do práce, anebo třeba nákupu potravin. Vzhledem ke strachu z nákazy je vhodné trávit v místech, kde se zdržuje více lidí, co nejkratší dobu. Proto také lidé častěji využívají služeb online obchodů, které jim nákup potravin či jiného potřebného zboží, dovezou až domů.       

Aktuální situace a zdravotní nařízení velí k tomu, aby byla opatrnost a hygiena na první místě. Platba hotovostí se proto v tuto chvíli nejeví jako příliš bezpečná platební metoda (Podle zahraničních studií se na mincích a bankovkách mohou při intenzivním oběhu uchycovat viry a bakterie. A přestože se na nich vir udrží zhruba jen 24 hodin, je doporučováno platit bezhotovostně) a mnoho rozvážkových služeb ji proto ani nepřijímá. Podobně tomu je u platby kartou přes terminál. Pokud tedy nechcete platit dopředu online, zbývá vám jediná platební možnost – odložená platba – jeden z nejbezpečnějších způsobů nakupování na internetu.

„Odložená platba není, na rozdíl od nákupu na splátky nebo klasické půjčky, úvěrový produkt. Jedná se o platební metodu, která umožňuje zaplatit za nákup 14 dní od doručení. Hlavními výhodou je samozřejmě to, že nemusíte platit dopředu a způsob, jak zaplatíte si vyberete až po převzetí nákupu. I drobné nákupy pak není problém uhradit třeba převodem z účtu, pokud z jakéhokoli důvodu nechcete používat platební kartu,“ uvádí Adam Kolesa, CEO MALL Pay.