Novou posilou Knihobotu se stává Ladislav Bárta, nastupuje jako interim COO

Číslem dvě v Knihobotu se jako interim COO stává Ladislav Bárta. Jeho úkolem je pomoci Dominiku Gazdošovi s vedením firmy a připravit provoz na rozšiřující se německý trh. Využije pro to své zkušenosti z Rohlíku, kde byl jako Head of International Expansion zodpovědný za otevření všech zahraničních trhů a předtím zde působil jako COO.

Knižní secondhand Knihobot posílí od prosince Ladislav Bárta. Za sebou má několikaleté působení ve společnosti Rohlík, kde odpovídal za provoz čítající dva sklady a více než 800 zaměstnanců, později pak vedl expanzi firmy do šesti zemí Evropy. V minulosti pracoval také jako Head of Innovation v rámci skupiny ČEZ.

Mám velkou radost, že se nám podařilo Láďu získat pro naši věc. Z Rohlíku má bohaté zkušenosti s expanzí do zahraničí, a to je právě to, co nyní potřebujeme,“ komentuje Dominik Gazdoš, zakladatel a CEO Knihobotu, a dodává, „Jsem rád, že mi v tomto směru pomůže s řízením firmy jako takové, abychom se nezasekli a nezkostnatěli, ale abychom mohli dále růst stejným tempem.“

Bárta se stane podle Gazdoše v rámci firmy číslem dvě. Jeho cílem je připravit celou organizaci na až 20násobný růst, který by měl brzy přijít v případě úspěchu zejména na německém trhu. Sám Gazdoš se pak chce zaměřit na strategii Knihobotu a více strategicky posouvat jednotlivé týmy.

Projekt sleduji a fandím mu už od jeho počátku. Vždy se mi líbilo, že dělá něco, co má velký potenciál, ale i hlubší smysl a přidanou hodnotu pro společnost. Nabídku Dominika jsem rád přijal a na tu výzvu se těším. Myslím, že se budeme dobře doplňovat. Já pomohu s exekucí a škálováním a Dominik se bude moci ještě více věnovat rozvíjení služby pro zákazníky a dlouhodobým vizím,“ uvádí ke spolupráci Ladislav Bárta.

V Knihobotu se s Bártou zatím domluvili na šestiměsíční spolupráci.

Nová posila je prvním z tváří nově vznikajícího C-level týmu, který Knihobot vzhledem ke svému očekávanému růstu nyní buduje.