Designová lahůdka pro milovníky retra: Digitronové Nixie Time Zone Clock

Hledáte funkční designový prvek, který se stane dominantou vaší domácnosti, nebo máte jednoduše slabost pro retro kousky? Pak právě pro vás je určena novinka značky Noyce Joyce českého startupu 3Dsimo, designové hodiny Nixie Time Zone Clock. Jedinečný vzhled dodávají hodinám svíticí digitrony, vzpomínka na 70. léta minulého století. Retro design ovšem skrývá nejmodernější technologie a široké možnosti zobrazení, které lze jednoduše nastavit pomocí mobilní aplikace.

V hodinách jsou použity originální historické digitrony IN-17, které se už více jak 40 let nevyrábějí a jsou tak exkluzivním a těžko sehnatelným zbožím, které dělá z hodin unikátní kousek. Každé číslo je tvořeno samostatným drátkem a digitron je naplněn plynem, který procházející elektrický proud v okolí daného čísla rozzáří oranžovým výbojem. Planoucí dojem dělá z digitronových hodin žádaný designový doplněk domova i stylové kanceláře. A zatímco klasická žárovka má životnost pouze jeden tisíc hodin, digitrony vydrží v provozu až 200 tisíc hodin.

Kombinace funkčního designu a unikátní technologie udělá z hodin dominantu místnosti a přitáhne pozornost každé návštěvy. Hodiny navíc mají i praktické využití. Máte některého člena rodiny trvale v zahraničí nebo dítě na studijním pobytu? Už nemusíte přemýšlet, v kterou dobu bude nejlepší si zavolat – jednoduše si vyberete zobrazení potřebné časové zóny. Kromě obligátní kombinace New York/Paříž/Tokyo si můžete rovnou při objednávce vytvořit popisky u jednotlivých hodin přímo na míru. Nemusí se jednat jen o města nebo země, ale nastavit si můžete prakticky cokoli. Nixie hodiny mohou ukazovat třeba čas odchodu a příchodu dětí ze školy nebo datum, kdy jsou na prázdninách. Pokud podnikáte, můžete hodiny využít jako ukazatel začátku a konce otevírací doby nebo jako počítadlo čehokoli, co vás napadne. Fantazii se meze nekladou a pomocí aplikace své nastavení kdykoliv jednoduše změníte.

Hodiny Nixie Time Zone Clock jsou uloženy v designovém kovovém obale, který je chrání před poškozením. Mají rozměr 70 x 16 x 5 cm a je možné je zavěsit nebo volně postavit. Vybírat můžete z cortenového, zrcadlového nebo matného povrchu a zvolit si lze i vlastní text nebo značku, která na hodinách bude. Pomocí mobilní aplikace snadno synchronizujete čas v hodinách a v mobilu, přepnete mezi 12h a 24h formátem, nastavíte přesýpání číslic nebo nastavíte nerušivý noční režim.

Výměna digitronů, které nevydávají teplo, je jednodušší než u klasické žárovky a na celý produkt se vztahuje 6letá záruka. Mobilní aplikace na ovládání hodin je zdarma dostupná pro Android v obchodě Google Play a začátkem dubna vyjde její verze pro iOS.

Nástěnné Time Zone Nixie hodiny Noyce Joyce od 3Dsimo jsou k dostání na eshopu za cenu 26 999 Kč.