Mobilita s větší flexibilitou – Toshiba uvádí nová konvertibilní zařízení Satellite Radius 11 a Satellite CL10-B

  • První konvertibilní zařízení od Toshiby s 11,6″ (29,5 cm) HD dotykovým displejem – Satellite Radius 11 dokáže rychle přecházet mezi pěti režimy vyhovující různým potřebám
  • Satellite CL10-B je cloudový společník na cesty, který byl navržen pro svobodnou práci
  • Přidaná hodnota a cenová dostupnost – dva modely s bohatou výbavou a funkcemi, moderním a elegantním designem a vysokým výkonem pro pohodlnou práci

 

Společnost Toshiba Europe GmbH představuje dva nové 11,6″ (29,5 cm) notebooky Satellite – oba byly navrženy pro vysokou mobilitu a flexibilitu, kterou dnešní uživatelé vyžadují. Satellite Radius 11 je první 11,6″ (29,5 cm) konvertibilní zařízení od Toshiby s pěti různými režimy v jediném zařízení, uživatelé tak mohou obsah sledovat mnoha různými způsoby. Satellite CL10-B nabízí svobodu v ukládání a přístupu k souborům v cloudu, a to při použití jediného snadno přenosného notebooku. Nové modely Satellite jsou ideálními notebooky pro žáky a studenty nebo pro každého, kdo potřebuje cenově dostupné zařízení, které se přizpůsobí jakémukoli mobilnímu životnímu stylu.

„Mobilita znamená pro každého uživatele něco jiného a Toshiba odpovídá na tyto úvahy novými notebooky Satellite Radius 11 a CL10-B,” řekl Sandor van der Ham, vicepresident, divize B2C počítačů, skupiny lifestyle produktů a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH. „Výsledkem vývoje těchto adaptabilních zařízení s Windows 8.1 je řada cenově dostupných notebooků, které nabízí flexibilitu a svobodu, ať jste kdekoli, a to bez nutnosti kompromisů v designu, výkonu nebo inovacích. V tom spočívá mobilita, kterou uživatelé chtějí.“

„Jsme rádi, že společnost Toshiba přišla s těmito novinkami; Satellite Radius 11 ztělesňuje hardware stavěný na míru Windows 8.1, který umožňuje maximální mobilitu a práci v cloudu,” řekl Peter Han, vicepresident celosvětového OEM marketingu společnosti Microsoft. „Pětice různých režimů přináší lidem flexibilitu, kterou potřebují po celý den – od práce doma až po práci na cestách.”

Flexibilita a svoboda snadné přeměny

Satellite Radius 11 je optimalizován pro dotykové ovládání, díky kterému získají uživatelé z Windows 8.1 maximum. Byl navržen tak, aby byl se svými pěti různými režimy maximálně flexibilní pro použití v různých situacích. Režim Laptop je ideální pro produktivní práci, snadné psaní na klávesnici a přístup k portům. Režim Tablet, do kterého snadnopřejdete otočením víka o 360°, se hodí se pro sledování videa či surfování na internetu. Pokud je víko otevřeno do úhlu většího než 180°, klávesnice se vypne a nevadí, když při držení tabletu omylem stisknete klávesy. Režim Publikum umožňuje sledování obrazu s reproduktory směřujícími nahoru, což zajišťuje čistý zvuk pro ty, kdo si prohlíží obsah. Režim Prezentace je ideální pro surfování na volně stojícím zařízení a zajišťuje větší zážitek ze sledování. Tento režim je užitečný především v úzkých prostorách − například při sledování filmů v letadle. Nakonec je zde režim Stůl, kterým se rozumí otevření víka zcela naplocho pro sdílení obsahu s více lidmi okolo.

Satellite CL10-B je ideální volbou pro ty, kdo chtějí kompaktní přenosný počítač, který budou moci mít s sebou všude, kam se vydají. Toto cenově dostupné zařízení má předinstalován operační systém Windows 8.1 s Bing. Pro dokumenty, fotky, videa a další obsah nabízí na cloudovém úložišti OneDrive[1] kapacitu 100 GB s osobními složkami OneDrive, které jsou synchronizovány a lze k nim přistupovat prakticky odkudkoli[2] z jakéhokoli zařízení. Automatická synchronizace a zálohování zajišťuje bezpečí dat i v případě ztráty nebo poškození notebooku. Satellite CL10-B má také bezplatný přístup k webu Microsoft Office Online, který poskytuje webové verze aplikací Microsoft Excel, Word, PowerPoint, OneNote a Outlook, díky kterým budou uživatelé moci snadno pracovat i studovat. Nainstalované aplikace a systém Windows 8.1 s Bing také podporují práci bez připojení k internetu.

Špičkové provedení

Obě zařízení Satellite Radius 11 i CL10-B jsou extrémně lehká a ultramobilní s hmotností pouhých 1,1 kg[3] a mají elegantní saténově zlatý véčkový design, který byl navrhnut tak, aby se s nimi snadno cestovalo. Oba modely mají bezrámovou dlaždicovou klávesnici a velký touchpad typu ClickPad pro komfortnější psaní a ovládání, doplněný navíc o podporu dotykového ovládání až deseti prsty současně.

Vyšší výkon

Díky nejnovějším procesorům Intel® Celeron® v obou modelech, navíc s možností volby procesorů Intel® Pentium® u Satellite Radius 11, poskytují obě zařízení na svou velikost vysoký výkon pro snadné plnění každodenních úkolů. Nechybí ani integrovaná grafika Intel® HD Graphics a technologie Intel® Burst 2.0 pro rychlejší odezvu a vyšší energetickou účinnost.

Model Satellite Radius 11 je pro ukládání množství souborů vybaven pevným diskem s kapacitou 500GB a až 4 GB paměti RAM mu zajišťují plynulý chod a bezproblémový multitasking. Model Satellite CL10-B je určen pro ukládání dokumentů v cloudu, proto mu stačí 32 GB rychlého eMMC úložiště a 2 GB paměti RAM. Díky rychlému bootování a online přístupu umožňují Satellite Radius 11 a Satellite CL10-B plynulou a bezproblémovou práci na počítači prakticky kdekoli. Oba modely jsou také vybaveny integrovanými prizmatickými akumulátory.

Plnohodnotné možnosti připojení

Díky široké škále portů s plnohodnotnou velikostí na obou zařízeních mohou uživatelé sdílet soubory mezi zařízeními, stejně jako zobrazit obsah displeje na větším monitoru. Oba modely mají port USB 3.0 a USB 2.0 pro přenos souborů, zatímco HDMI® výstup umožňuje sledování obrazu na velké obrazovce. Díky slotu pro SD/SDHC karty mohou uživatelé mezi zařízeními snadno přenášet data, jako jsou důležité soubory a dokumenty, a to prostřednictvím paměťové karty.

Bezproblémová multimédia

Ať už se uživatelé rozhodnou pro snadno přeměnitelný Satellite Radius 11 nebo pro svobodu v podobě Satellite CL10-B, obě tato zařízení si skvěle poradí s multimédii. Vysoce kvalitní HD webkamera se zabudovaným mikrofonem je ideální pro každého, kdo si chce na internetu povídat s přáteli nebo se účastnit webové konference. Na jasném HD displeji je zřetelný každý detail a zážitek ze sledování obsahu umocňuje čistý zvuk ze stereo reproduktorů vylepšených technologií DTS SoundTM – díky tomu oživí každý film, video i hru.

Modely Toshiba Satellite Radius 11 a Satellite CL10-B budou v Evropě k dispozici během čtvrtého čtvrtletí 2014.

Toshiba Satellite Radius 11 a Satellite CL10-B:

  • Displej: 11,6″ (29,5 cm), HD rozlišení (1 366 × 768 px) a dotykové ovládání s podporou až deseti dotyků současně
  • Grafika: Intel® HD Graphics
  • Možnosti připojení: 1× HDMI® výstup, 1× USB 3.0, 1× USB 2.0, čtečka karet SD
  • Komunikace: Wi-Fi (802.1b/g/n), Bluetooth® 4.0
  • Zvuk: Stereo reproduktory s DTS Sound™
  • HD webkamera se zabudovaným mikrofonem
  • Port pro zámek Kensington
  • Barevné provedení: Saténově zlaté Satin GoldTM
  • Rozměry: 289 × 199 × 19,9 mm

Toshiba Satellite Radius 11:

  • Procesor: Intel® Celeron® nebo Pentium®s technologiíIntel® Burst 2.0
  • Úložiště: 500 GB HDD
  • Paměť: 4 GB DDR3L (1 600 MHz)
  • Operační systém: Windows 8.1
  • Hmotnost: 1,3 kg

Toshiba Satellite CL10-B

  • Procesor: Intel® Celeron®s technologiíIntel® Burst 2.0
  • Úložiště: 32 GB eMMC
  • Paměť: 2 GB DDR3L (1 600 MHz)
  • Operační systém: Windows 8.1 s Bing
  • Hmotnost: 1,1 kg

——————————–

[1] 100 GB zdarma na dva roky od data zakoupení notebooku

[2] Vyžadováno internetové připojení a zařízení s webovým prohlížečem

[3] Hmotnost Satellite CL10-B je od 1,1 kg, Satellite Radius 11 váží od 1,3 kg.

 

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=“thumbnails“ theme_id=“1″ gallery_id=“6″ sort_by=“order“ order_by=“asc“ show_search_box=“0″ search_box_width=“180″ image_column_number=“5″ images_per_page=“30″ image_title=“none“ image_enable_page=“1″ thumb_width=“180″ thumb_height=“90″ thumb_click_action=“undefined“ thumb_link_target=“undefined“ popup_fullscreen=“0″ popup_autoplay=“0″ popup_width=“800″ popup_height=“500″ popup_effect=“fade“ popup_interval=“5″ popup_enable_filmstrip=“1″ popup_filmstrip_height=“50″ popup_enable_ctrl_btn=“1″ popup_enable_fullscreen=“1″ popup_enable_info=“1″ popup_info_always_show=“0″ popup_enable_rate=“0″ popup_enable_comment=“1″ popup_hit_counter=“0″ popup_enable_facebook=“1″ popup_enable_twitter=“1″ popup_enable_google=“1″ popup_enable_pinterest=“0″ popup_enable_tumblr=“0″ watermark_type=“none“ watermark_link=“http://web-dorado.com“]