Mlýnský pramen a Magnesia Extra

Karlovarské vody uvádí dvě nové minerální vody. Jde o Mlýnský pramen a Magnesii Extra.

Magnesia Extra se od „klasické“ Magnesie liší hlavně vyšším obsahem hořčíku. Ten do ní není přidáván nijak uměle, při výrobě jsou využívány podzemní přírodní zdroje s vysokým přirozeným obsahem hořčíku. V jedné lahvi najdete 218 mg, což je 58 % doporučené denní dávky. Minerální voda je tak vhodná pro pravidelné doplňování hořčíku bez nadměrného zatěžování organismu sodíkem, protože toho najdete v lahvi jen 3,71 mg.

Po 16 letech byla v Karlových Varech také obnovena tradice stáčení Mlýnského pramenu. Jde o velice silně mineralizovanou vodu hydrogenuhličitano-sírano-chlorido-sodného typu, se zvýšeným obsahem fluoridů a kyseliny křemičité. Stejně jako další minerální prameny v Karlových Varech je i Mlýnský pramen používán k pitným kúrám při obtížích s trávicím traktem, konkrétně játry, slinivkou břišní, dvanáctníkem, tlustým i tenkým střevem, žlučníkem a žlučovými cestami.

Pitnou kúru z Karlových Varů si nyní snadno dopřejete i u vás doma. Obě nové minerální vody si můžete spolu s dalším nákupem objednat na Kosik.cz.

———————-

Věděli jste, že?

Hořčík podporuje soustředění, snižuje míru únavy a vyčerpání, přispívá k normální činnosti svalů a je tak vhodný proti křečím, napomáhá normální činnosti nervové soustavy, udržuje normální stav zubů a kostí a jeho příjem je důležitý v těhotenství, protože se podílí na procesu dělení buněk.

Magnesii Extra 0,7 l si můžete objednat z e-shopu Kosik.cz za cenu 34,90 Kč.

Mlýnský pramen 0,7 l si můžete objednat z e-shopu Kosik.cz za cenu 34,90 Kč.

mlýnský pramen magnesia extra