Milujete komiksy a akční hrdiny? Neutrácejte a vyrobte si vlastní figurky!

Fanoušci komiksů, kasovních trháků a superhrdinů to jistě znají – za figurku oblíbené postavy v obchodě zaplatíte nemalé peníze. A pokud nakupujete pro děti, které mají ve zvyku každý půl rok milovat jiného akčního hrdinu, dostane vaše peněženka zabrat. Vlastní a originální postavu akčního hrdiny si přitom snadno vyrobíte sami doma, a děti vám klidně mohou pomoci. Stačí trocha fantazie, dobrý návod a chytrý multitool do ruky od českého výrobce 3Dsimo. 

Jestliže i u vás doma vládnou komiksoví hrdinové a postavy z počítačových her, je 3D pero ideálním způsobem, jak rozšířit sbírku figurek a zároveň zabavit vaše potomky. Společná výroba akčních figurek je bude zaručeně bavit, a navíc se při ní zase o trochu víc zdokonalí v trpělivosti a procvičí si i technické myšlení. Stranou nemůže zůstat ani finanční úspora, která se může vyšplhat i do tisíců korun.

Iron Man, Joker nebo třeba Thrall z World of Warcraft. Ať už je váš oblíbený hrdina kdokoliv, pomocí 3D pera si ho můžete snadno zhmotnit přímo u vás doma. Na výrobu figurky oblíbeného hrdiny budete potřebovat multitool Multipro s kreslicím a pájecím nástavcem, plastelínu nebo alobal, barevné filamenty včetně starých zbytků a hodit se bude také kreslicí či jiná podložka.

Jak na to?

1. Nejprve si na papír nebo podložku nakreslete vaši figurku – můžete ji také vytisknout podle návodů z internetu nebo se inspirovat ve videu.

2. Vytvořte si základ těla – použít můžete zbytky starých filamentů, které jednoduše natavíte a spojíte v pevný korpus. Pokud potřebujete dutý skelet, můžete jednotlivé části nakreslit 3D nástavcem a poté spojit, nebo využijte plastelínu, ze které si vytvarujete korpus a ten následně „obalíte“.

3. Na vytvořený základ postupně nanášejte barevné vrstvy filamentu podle předlohy. Vrstvy následně uhlaďte tavicím nástavcem do požadované podoby.

4. Menší části figurky, které nepotřebují základ, nakreslete rovnou pomocí 3D pera, připevněte k tělu a poté už si můžete vyhrát s drobnými detaily. A máte hotovo!

Fantazii se při výrobě meze nekladou, ať už to bude Joker, Thrall nebo třeba Venom. Výroba vlastní figurky vaše potomky výborně zabaví, a vůbec nevadí, když nebude výsledek tak dokonalý jako drahá sběratelská hračka z obchodu. A kdo ví, třeba si vaše dítě vymyslí i svého vlastního superhrdinu.

Co je vlastně Multipro?

Multipro je všestranný pomocník a podobě šikovné dílny do dlaně, která vám pomůže při domácích opravách, zvládne výrobu dárku na poslední chvíli a spolehlivě zabaví i vaše potomky. 3D pero padne do ruky každému a díky vyměnitelným nástavcům s ním můžete nejen kreslit ve 3D, ale i pájet, gravírovat, řezat, vrtat nebo šroubovat. Multipro tak ocení nejen všechny kreativní a tvořivé duše, ale i domácí kutilové. 

Multitool do dlaně z dílny české firmy 3Dsimo si můžete koupit na e-shopu 3Dsimo a u internetových prodejců.

Inspiraci a ukázku akčních figurek, které si můžete vyrobit pomocí MultiPro najdete třeba v tomto videu:


Na to, jak vyrobit figurky Jokera, Thralla nebo Venoma se můžete podívat na videích od tvůrců z celého světa: