Květiny jako valentýnská nezbytnost. Jak vybrat ty nejkrásnější a vyhnout se faux pas?

Okouzlujícími kyticemi můžete lásku a náklonost vyjadřovat po celý rok, a na svátek svatého Valentýna to platí dvojnásob. Květiny dokážou vykouzlit úsměv na tváři každé ženy a zároveň se jimi dá mnohé vyjádřit. Jejich darování je ale také z velké části spjaté s nepsanou etikou. Nesprávnou barvou nebo počtem květů se tak můžete před svoji drahou polovičkou dopustit nechtěného faux pas. Na co byste si tedy při hledání správných květin měli dát pozor? A jaké druhy jsou pro letošní únorovou oslavu lásky nejvíce trendy?

Sázka na jistotu

Muži často na Valentýna jdou na jistotu a jako dárek volí klasické rudé růže. Není ale od věci čas od času vykročit z komfortní zóny a sáhnout po méně tradičních květinách, případně po jejich originálních kombinacích. V poslední době jsou stále oblíbenější například pivoňky, jiřiny nebo také bohaté pryskyřníky. Vedle nešlápnete ani s tradičními tulipány. Letos k nim ale zkuste přidat Gypsophilu – též známou jako nevěstin závoj – která v posledních letech zažívá v oblíbenosti obrovský návrat. Kromě klasické bílé varianty letos letí také duhová verze v odstínech modré, bílé, fialové a růžové.

Na barvě záleží

Červené, rudé nebo růžové květy, ty všechny symbolizují především lásku, náklonost, vášeň a krásu. Pro svátek svatého Valentýna jsou tedy jako dělané. Chybu neuděláte ani přidáním bílých akcentů, které odkazují k čistotě, nevinnosti, mládí, pokoře a skromnosti.

Jakým barvám se naopak během Valentýna raději vyhnout? Svoji polovičku nemusíte úplně potěšit žlutou či oranžovou kyticí. Tyto odstíny totiž spíše než lásku a silné partnerské pouto symbolizují přátelství, štěstí, nový začátek a chuť do života. Mnohem více se tedy hodí jako dárek pro rodiče, gratulace k promoci či jako forma poděkování například pracovní kolegyni či kamarádce.

Originální balení potěší

Pokud chcete partnerku překvapit, vsaďte místo klasického uvázání do kytice na originální květinový box, které seženete v různých velikostech i tvarech. Pro oslavu Valentýna se především hodí ty ve tvaru srdce. Květinové boxy seženete například v online květinářství Florino, odkud vám je až ke dveřím a ve vybranou hodinu doručí kurýr DoDo. Přípravy na Valentýna tak letos můžete zvládnout zcela v klidu, bezpečí a pohodlí domova.

Kytice jsou dostupné ve dvou provedeních – červená verze obsahuje čtyřicet červených růží v kombinaci s bílou Gypsophilou a v růžovém boxu zase najdete mix čtyřiceti bílých a růžových růží, též doplněných o drobná kvítka nevěstina závoje. Pokud ale dáváte přednost klasice, na Florinu najdete i širokou nabídku běžně vázaných kytic.

Více na: www.florino.cz/valentyn