Knihobot startuje nový pořad Bookself. Známé osobnosti v něm představí svůj vztah ke knihám

Knihobot přichází s pilotní sérií autorského pořadu Bookself, v němž zpovídá známé osobnosti a zjišťuje, jaký mají vztah ke knihám a jaké tituly podle nich stojí za přečtení. Knižní nadšenci jej mohou sledovat od 7. července na youtubovém kanálu Knihobotu.

Série video rozhovorů pod názvem Bookself s trefným podtitulem “Moje knižní já“, odhaluje divákům „knižní já“ známých tváří. Knihobot si do studia ve svém sídle na Kolbenově pozval osobnosti napříč různými obory. O tom, co rádi, kdy a jak často čtou, si v Knihobotu povídali s olympijským šermířem Alexandrem Choupenitchem, novinářkou Lindou Kučera Bartošovou, herečkou Marikou Šoposkou a dalšími. Známé osobnosti představí své wishlisty i tipy na nejlepší i nejkontroverznější knihy, které četli.

Dlouho jsme přemýšleli nad tím, jak takovou tradiční věc jako jsou knižní tipy udělat originální a neotřelou formou. Tipy na knihy většinou tvoří lidé z literárních nebo knihkupeckých kruhů, takže jsme chtěli dát příležitost doporučit zajímavé čtení i těm, kteří se ve své profesi zabývají něčím zcela jiným,“ přibližuje motivaci vzniku pořadu Barbora Votavová.

Knihobot svým pořadem chce zároveň ukázat, že knihy skýtají neuvěřitelné množství inspirace a jsou zdrojem zábavy, která spojuje lidi napříč obory i generacemi.

Nejen tipy na čtení od zajímavých osobností

Diváci díky pořadu mohou načerpat nejen rozličné tipy na čtení, které oslovilo konkrétní hosty. V patnácti minutách se dozví i něco nového o známých osobnostech jako takových. V první sérii se kromě výše zmiňovaných objeví také Tereza Nvotová, která na sebe prozradila, že je autorkou dětských pohádek nebo zpěvačka Katarzia. Své knižní já tedy mohou diváci obohatit třeba i o to, jakou knihu by chtěla tato známá slovenská hudebnice nazpívat.

První řada rozhovorů odstartovala 7. července. Kromě Youtube bude možné shlédnout část rozhovorů také na sociálních sítích Knihobotu.

Vzhledem k tomu, že se jedná o video formát delšího rozsahu, zvolili jsme jako primární kanál Youtube. S materiálem budeme ale pracovat i v rámci obsahu na sociálních sítích. A pokud budou zákazníci a naši sledující spokojeni, jsme připraveni k natáčení další řady,“ uzavírá Barbora Votavová.