Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí?

Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

Kapary se třídí podle velikosti – od nejmenších nonpareilles,surfines, cappucines, capotes, fines, až po největší kapary, kterým se říká grossos. Solené kapary je potřeba před použitím propláchnout. Samotné mohou chutnat příliš hořce.

Tato dobrota se hodí nejen do salátů, ale také do omáček, na pizzu, tapas, do těstovin, anebo pomazánek.

Pokud kapary neznáte, měli byste to fofrem změnit. Vsadíme se, že si je zamilujete na první ochutnání.

Kapary si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

—-
Delicias Kapary v bílém vinném octu, 100 g, koupíte na Košík.cz za 35,90 Kč.