Kam za pouštěním draků v Praze?

S podzimem a větrným počasím přichází i oblíbená kratochvíle pouštění draků. První papíroví draci pocházejí z Číny ze 4. století př. n. l, kdy měli hlavně náboženský význam a přibližovali lidi blíže bohům. V 19. století si nechal jistý pan Polock patentovat kočár tažený draky, Benjamin Franklin pomocí draků prováděl pokusy s elektřinou a draci byli používáni také meteorology k předpovědím počasí.

Papíroví draci se pouštějí především pro zábavu, a tak každý podzim vyráží celé rodiny užít si nekonečnou zábavu v podobě draka vlajícího vysoko na obloze. Zároveň si dopřejete i dostatek pohybu, hlavně když budete draka pouštět s malými dětmi a pomáhat ho znovu a znovu dostat nahoru do vzduchu. Zapomněli jste na školní drakiádu nebo nemáte čas draka shánět? V tom vám může pomoci asistenční služba DoDo, která dokáže sehnat cokoli. Draka koupí a přiveze, kam budete potřebovat, nebo vám doveze vašeho zapomenutého z domu. Třeba i s pořádně dlouhým provázkem, pokud byste se chtěli pokusit o překonání světového rekordu v dosažené výšce pouštění draka, který je úctyhodných 4 879 metrů!

Kam za pouštěním draků v Praze vyrazit? Přinášíme vám pár tipů na ověřená místa.

Ladronka a Vypich

Ladronka je známá hlavně svými bruslařskými stezkami, ale můžete spojit obě kratochvíle, pořádně si zajezdit a za odměnu si pustit draka. Poblíž Ladronky, vlastně hned přes cestu, je louka Na Vypichu, která také k pouštění draků nabízí optimální podmínky. Louka je hned vedle obory Hvězda, kde se nachází krásný letohrádek, a pokud chcete své nejmenší naučit i něco o historii, můžete je vzít k nedaleké mohyle bitvy na Bílé hoře.

Parukářka

Žižkovský park je oblíbenou destinací pejskařů díky hřišti, na kterém své mazlíčky mohou cvičit. I přes to, že je park z velké části do kopce, tak k pouštění draků přímo vybízí. Hlavně horní část parku díky své větrnosti nabízí ideální podmínky.

Letná

Letenská pláň je díky své rozloze skvělým místem na pouštění. Cestu tam můžete spojit s procházkou přes Letenské sady nebo návštěvou Národního technického muzea, které zbožňují nejen děti, ale i tatínci.

Divoká Šárka

Divoká Šárka nabízí kromě možnosti pouštění draků a procházek i nádhernou scenérii a výhled na celou Prahu. I když je trochu z ruky a cesta se může protáhnout, máte na druhou stranu jistotu, že tam skoro vždycky fouká.

Děvín

Děvín, podobně jako Divoká Šárka, nabízí nádherné výhledy, ze kterých máte Prahu jako na dlani.

Centrální park na Pankráci

Pokud jsou pro vás výše zmíněná místa daleko nebo trpíte nedostatkem času, tak můžete vyrazit do Centrálního parku Pankrác. Nejen že se jedná o větrné místo, ale zároveň můžete spojit příjemné s užitečným a v blízkém obchodním centru odbavit víkendový nákup pro celou rodinu.

DoDo je osobní asistent, který splní veškerá vaše přání. Sežene a přiveze totiž cokoliv, co lze koupit, zařídit nebo vyzvednout. Kdykoliv a kamkoliv po celé Praze. Někdo si jej volá na vyzvednutí kabátu z čistírny, někdo shání krmivo pro rybičky nebo hmoždinky do sádrokartonu. Jiným pomůže zbavit se obrovitánského pavouka v koupelně či vystát frontu na poště. DoDo přijímá požadavky přes SMS, FB Messenger nebo webový chat, takže nemusíte nikam složitě volat a vysvětlovat. Služba, která je inspirována úspěšným konceptem z Ameriky, se dostala už i k nám.

 

Více informací najdete na https://www.facebook.com/chcidodo/ nebo www.idodo.cz

draci drak