Tipy, jak ochránit váš kočárek před zloději

Jarní počasí láká k častějším procházkám na čerstvém vzduchu, což ocení i rodiče malých dětí, které se zatím vozí v kočárku. Kam ale kočárek bezpečně ukládat v případě, že nebydlíte v prostorném rodinném domě? A jak zajistit, aby se nestal úlovkem nenechavců a vy jste nemuseli rychle shánět pro potomka nový?

Nenechávejte kočárek bez dozoru

Kočárek s dítětem by asi bez dohledu nenechal venku na ulici nikdo. Jsou však místa, kam není možné pohodlně zajet. Co v takové situaci dělat? Vhodným řešením může být skladný lankový zámek s kódem, který můžete vozit v kočárku. Snadno ho připevníte třeba ke sloupu nebo lavičce a můžete si bez obav odběhnout na rychlý nákup – samozřejmě s potomkem v náručí. Pokud parkujete kočárek doma na zahradě, balkoně či terase, uzamkněte ho také, dobře poslouží třeba zábradlí.

Pozor na společné prostory

Necháváte kočárek ve společných prostorech v domě? Právě kočárkárny či kolárny jsou častým cílem různých individuí a zlodějů, kteří mohou kočárek ukrást nebo znečistit a znehodnotit. Pokud nemáte jinou možnost než využívat společné prostory, kočárek zakryjte a nikdy v něm nenechávejte deky či peřinky. Samozřejmostí by mělo být uzamčení kočárku lankovým zámkem třeba k topení nebo jiné pevné opoře.

Máte sklep?

Kočárek uzamčený ve sklepě je lépe chráněný než ve společných prostorech, ovšem nevýhodou bývá horší dostupnost, což je při denním používání kočárku nepraktické. Umístění sklepa mimo dohled využívají zloději, kterým zejména u domů s více byty napomáhá i určitá anonymita. Proto je důležité věnovat zabezpečení sklepa pozornost a neodbýt vše levným visacím zámkem.

„U pokusu o vloupání hraje roli doslova každá minuta, o kterou zloději práci prodloužíme, a tím i ztížíme. Pokud sáhneme po kvalitním certifikovaném visacím zámku s petlicí či po speciálním sklepním KONTI zámku, výrazně zvýšíme šanci, že zloděj naši sklepní kóji nechá na pokoji,“ doplňuje Petr Neuvirt ze společnosti Tokoz.

Radši více, než méně

Zabezpečení není radno podceňovat, a to platí i u kočárků. Samozřejmostí by měl být kvalitní zámek na dveřích, za kterými kočárek uschováváme. Druhotným zabezpečením pak může být uzamykatelný mechanismus typu X Safety box či KONTI zámek ke kterým lze připevnit větší předměty, jako třeba kola, lyže, dražší kusy nářadí a podobně – tedy cenné věci, které běžně ve sklepech necháváme. Mechanismus se připevní ke stropu, dveřím či podlaze a cennosti včetně kočárku k němu uzamkneme za pomoci ocelového lanka či řetězu, které zloději odolá.

Kočárek není odkladiště

Aniž si to uvědomujeme, kočárek nám často slouží jako odkladiště nejrůznějších věcí. Kromě nákupu se v košíku pod kočárkem často ocitají kusy oblečení, kabelky a tašky či drobnější elektronika. Zloději pak stačí jen využít chvilkové nepozornosti a odcizit věci přímo zpod kočárku.

Prevence je v tomto případě jasná – nenecháváme cenné věci v kočárku bez dozoru, pozor si dáváme především tam, kde se pohybuje větší množství lidí, především v obchodních centrech nebo vozech městské hromadné dopravy. Doklady, mobilní telefon a peněženku máme vždy při sobě, nenecháváme je položené na korbičce ani v přebalovací tašce.

Tip: Tokoz Kódový lankový zámek

Kvalitní ocelové lanko a kódovací mechanismus s LED osvícením.

lankový zámek

Tip: TOKOZ X Safety Box III

Uzamykatelný mechanismus v 3. bezpečnostní třídě, vhodný k zabezpečení kol, kočárků i skútrů v kolárně. Odolný proti odvrtání i vyháčkování.

x box III PRO

Tip: Visací zámek Tokoz Pluto TECH

Kvalitní odolný visací zámek zařazený ve třetí bezpečnostní třídě. Odolá hrubému násilí, odvrtání, pokusím o přestřihnutí, vypáčení a přeřezání.

tokoz_pluto (2) tokoz_pluto_1