Jak vybrat správnou petlici?

Petlice patří mezi nejvyužívanější zebezpečovací prvky. Důvodem je především jejich univerzálnost – můžeme s nimi snadno zabezpečit vrata a brány, dveře do garáží, ale také zahradní domky a kůlny. Ne všechny petlice ovšem splňují bezpečnostní požadavky a často se stává, že na dveřích spíše visí, než aby reálně bránily vstupu nežádoucích návštěv. Jak by měla správná petlice vypadat?

Při výběru petlice se řídíme nejen cenou, ale především vlastnostmi, certifikací a normami. Na venkovní užití vybíráme takovou, která je určena do náročných klimatických podmínek, zvládne teplotní výkyvy v průběhu roku a nezrezne. Tělo petlice by měl tvořit kvalitní ocelový plech doplněný čepy se zajištěním proti vyražení. Konkrétní typ vybíráme podle užití – některé petlice je možné využít na jednokřídlé i dvoukřídlé dveře a díky větším počtu otočných kloubů s nimi zajistíme i tvarově složitější objekty. 

Pokud hledáte maximální zabezpečení, sáhněte po petlici s certifikací ve vyšší třídě odolnosti, ideálně 3 až 4, jakou je například Tokoz Golem. Tato petlice z kalené oceli znesnadňuje odvrtání či páčení a má vysoké jištění proti vytržení či vyražení. Ve spojení s bezpečnostním visacím zámkem vytvoří pro zloděje nepřekonatelnou překážku a ochrání váš majetek.

Tokoz P 110

https://eshop.tokoz.cz/TOKOZ-P-110-II-205-a-1-ks-S-_d2261716_11047.aspx

Petlice z ocelového plechu s čepy zajištěnými proti vyražení. Větší počet otočných kloubů umožňuje zajistit i složitější objekty a jedno i dvoukřídlé dveře.

Bezpečnostní petlice Tokoz Golem

https://eshop.tokoz.cz/TOKOZ-BP-GOLEM-a-1-ks-K-a-_d2261680_11047.aspx

Petlice ve 4. bezpečnostní třídě z legované, povrchově cementované a kalené oceli, jištěná proti vyražení a vytržení.