Jak naplno využít dárek v podobě 3D pera

Udělal vám nebo vašim nejbližším někdo radost dárkem v podobě multifunkčního 3D pera? Ať už udělalo radost vám nebo jinému členu domácnosti, možností jeho využití je nespočet. A zdaleka se s ním nevyhrají jen kutilové. 3D pero vás svou všestranností určitě dokáže překvapit – naučte se ho využít na maximum s našimi tipy.

Zábava pro celou rodinu

3D pero spolehlivě zabaví celou rodinu. Dospělí v něm získají šikovný nástroj na tvoření, výrobu doplňků i řešení drobných oprav v domácnosti. Děti pomocí 3D pera rozvinou svou kreativitu a představivost, podpoří jemnou motoriku a popustí uzdu fantazii. Díky ergonomickému tvaru, který padne do ruky, je práce s ním jednoduchá, intuitivní a bezpečná: https://youtu.be/Tiw_kZfSiWQ

Umělecké tvoření

Dříme ve vás umělecká duše, ale dosud jste se neodhodlali pustit do nějakého výtvarného projektu? S 3D perem můžete začít třeba hned. Snadno vytvoříte jednoduché 3D obrazy podle vzoru z internetu nebo si nakreslíte vlastní předlohu, kterou vyplníte vrstvami filamentu. Plastické obrazy, figurky nebo drobné sošky ozdobí váš domov nebo je můžete věnovat jako originální dárek.

Obrazy to ovšem zdaleka nekončí. Vymodelovat si můžete i vlastní šperky, brože nebo další módní doplňky. Tvoření s 3D perem je velmi oblíbené a sdružuje obří komunitu uživatelů, takže na internetu snadno naleznete tisíce šablon, tipů, návodů a inspirace.

Jak na jednoduchý šperk? Podívejte se třeba tady: https://youtu.be/imVWd6jplh8

Od figurek po modely

Jak zabavit nejmenší ratolesti, které už hračky omrzely? Vyrobte jim originální figurku superhrdiny z jejich oblíbeného seriálu. Děti vám mohou pomáhat, upravit hrdinu podle svých představ anebo mu třeba přidat nějakou tu „superzbraň“ navíc. Ostatně jednoduchou tvorbu 3D postav a tvarů ocení i kutilové-modeláři, kteří mohou s perem doladit své výstavky, přidat jim nové prvky nebo opravit poškozené součástky.

Jak vyrobit vlastní 3D akční figurku: https://youtu.be/DVTBmG_NR5o

Multitool nejen pro kutily

Není 3D pero jako 3D pero. Velmi oblíbené jsou i tzv. multitooly, nástroje, které kromě klasického 3D pera ukrývají i další funkce. Pomocí výměnných nástavců tak získáte velmi všestranný nástroj, se kterým lze řezat, šroubovat, vrtat, kreslit, pájet i gravírovat. Multitool je skvělou pomůckou třeba na drobné opravy v domácnosti, na které byste běžně potřebovali hned několik různých nástrojů. Dá se s ním ale také výborně kreativně tvořit. Zkuste třeba jednoduché vypalování do dřeva, se kterým vykouzlíte originální doplňky do kuchyně, nebo si vygravírujte ozdobný nápis na oblíbenou skleničku. Ozdobit můžete také kožené doplňky – zkuste třeba vypálit monogram na své oblíbené tenisky nebo pásek. Podívejte se, jak na to: https://youtu.be/X6XatXbsAYc 

Chybí vám inspirace k tvoření? Ať už na vás pod stromečkem čekalo klasické 3D pero nebo všestranný multitool, nekonečnou studnici tipů, nápadů a šablon naleznete třeba na stránkách českého výrobce 3D per, společnosti 3Dsimo.