Jak na jarní údržbu v době lockdownu

Zanešené okapy, oprýskaný zahradní nábytek, ulomená násada na nářadí… S přicházejícím jarem začíná všem domácím kutilům i vášnivým zahrádkářům tradiční období oprav, úprav a zvelebování domu a zahrady po dlouhé zimě. Letos ovšem většina z nás stojí před překážkou v podobě zavřených hobbymarketů. Jak si sehnat vše potřebné na jarní údržbu bez dlouhého čekání?

Ačkoliv zahradní centra jsou v hobbymarketech otevřená, pro nářadí, barvy či jakékoliv další potřeby se už běžný zákazník nedostane. Bez IČO je tak téměř nemožné sehnat obratem třeba vruty, latě na opravu plotu nebo nové hrábě. Pokud nejste podnikatel, a především nemáte čas čekat na doručení zboží přes internet, využijte asistenční službu a pošlete si pro vše potřebné osobního DoDo kurýra.

Hobbymarkety dnes již standardně nabízejí službu click-and-collect. Z pohodlí domova si rezervujte nebo nakupte položky, které potřebujete, a pro připravenou zásilku vám na výdejní místo v prodejně zajede kurýr. Nemusíte platit vysokou cenu za dopravu ovlivněnou hmotností zboží, čekat, až se uvolní závozový slot a nestrávíte drahocenný čas na cestě. Elegantně tak vyřešíte i situaci, kdy jste v izolaci či karanténě, ale chtěli byste se doma pustit do oprav a chybí vám potřebné vybavení. Kurýr si navíc poradí i s objemnější objednávkou a zboží doručí až před dveře.

Rozbila se vám žárovka, upadla polička v kuchyni nebo jste prorazili duši v kolečku zrovna ve chvíli, kdy máte volné odpoledne na zahradě? Neztrácejte čas objížděním obchodů v dosahu nebo obvoláváním sousedů. Jednoduše přes webový chat nebo třeba Facebook Messenger napište kurýrovi, co zrovna akutně a obratem potřebujete. Najde vám dostupné zboží včetně ceny za jeho nákup a doručení, a vy už se o nic víc nemusíte starat. Cena za službu je pevně daná a nečeká vás tak žádné „překvapení“ v podobě přirážky za kilometry, čas navíc a podobně. V tom, abyste se pustili do jarních prací, už vám tak nic nebrání.

Více o službě DoDo najdete na https://idodo.cz/.