Hummus není žádný humus

Název tohoto blízkovýchodního pokrmu by možná mohl leckoho odrazovat. Což by byla škoda. Hummus je totiž jednoduché, chutné, a hlavně zdravé a lehké jídlo, které byste určitě měli vyzkoušet. Jedná se o kaši nebo dip z uvařené a rozmačkané cizrny, smíchané se solí, česnekem, citronovou šťávou, olivovým olej a sezamovou pastou tahini.

Hummus má vysoký obsah vitamínu C, kyseliny listové, železa a vitamínu B6. Cizrna dodává pokrmu vysoký obsah vlákniny a proteinů. Je často používán ve vegetariánské a veganské kuchyni, protože může fungovat jako celkový zdroj bílkovin.

Hummus můžete použít jako pomazánku na chleba, ale tradičně se užívá jako dip k namáčení kousků pečiva nebo nakrájené čerstvé zeleniny. Pokud vám nestačí základní varianta, tak si můžete hummus koupit ve velkém množství různých příchutí nebo si ho ochutit sami. Skvěle chutná se sušenými rajčaty, čerstvými bylinkami a zeleninou nebo třeba limetkou. Hummus různých příchutí si můžete spolu s dalším nákupem objednat na Kolonial.cz.

Titbit Hummus čistý s citronovou šťávou 200 g s citronovou šťávou nebo s pečenou paprikou nebo s koriandrem si můžete zakoupit na Kolonial.cz za jednotnou cenu 56,90 Kč.

I love Hummus Basic 150 g si můžete zakoupit na Kolonial.cz za cenu 34,90 Kč.

I love Hummus Černé olivy 150 g si můžete zakoupit na Kolonial.cz za cenu 37,90 Kč.

I love Hummus Kimchi 300 g si můžete zakoupit na Kolonial.cz za cenu 79,90 Kč.

 

Titbit Hummus s pečenou paprikou Titbit Hummus s koriandrem Titbit Hummus čistý s citronovou šťávou I love Hummus Kimchi I love Hummus Černé olivy 150g I love Hummus Basic 150g