Hovězí veverka: Maso tak dobré, že si ho řezníci nechávají pro sebe

Pokud si rádi pochutnáte na skvělém mase, tak byste určitě neměli minout to od privátní značky Authentic. Pro Košík ho připravuje i rodinná firma Petra Brejchy, která maso odebírá jen od ověřených farmářů a chovatelů. Provoz se řídí zásadami welfare a zvířatům poskytuje dokonce dvakrát větší prostor, než tento princip stanovuje. U Brejchy se vše snaží dělat s co nejmenším dopadem na životní prostředí. Recyklují zbytkové teplo pro další využití, používají speciální technologii, která šetří vodu, a kladou vysoký důraz na spotřebování celého zvířete. Zbytky se nevyhazují, ale používají se dál do krmiv pro domácí mazlíčky.

Jaké maso od Brejchy zvolit? Určitě to, které patří k nejlepším: hovězí veverku. Jedná se o delikatesní kousek masa od bránice, kterému se přezdívalo řeznická panenka, protože si ho řezníci často nechávali pro sebe a do prodeje se ani nedostalo. Díky umístění blízko jater nabízí veverka nezvykle prokrvené, chuťově výrazné a voňavé maso. Kombinuje v sobě šťavnatost rib-eye steaků a křehkou konzistenci svíčkové panenky. Steaku z této části hovězího se říká „hanger steak“ a právě steaková příprava veverce sluší nejvíc. Před přípravou nechte maso 30 minut odpočinout při pokojové teplotě a po tepelném zpracování pak ještě 5 minut odležet pod alobalem nebo druhým talířem, aby byla chuť co nejlepší. Hovězí veverku Authentic i další dobroty na gril si můžete koupit spolu s dalším nákupem na Košík.cz.

Authentic hovězí veverku (cca 490 g) si můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu od 115,10 Kč.