HoppyGo: Léto je v plném proudu! Vyrazte za tou nejlepší koupačkou

Přeci nebudete léto trávit doma! Vyrazte chytat bronz k vodě. Ale zapomeňte na městský koupák, po celé České republice se nachází nespočet překrásných, dokonalých, lidem málo známých, „neprofláknutých“ nebo neokoukaných míst, které stojí za to navštívit. A protože tomu počasí přeje, sbalte si plavky, sedněte do auta a hurá objevovat vodní krásy českých luhů a hájů.

Retro koupaliště Konopáč

Rekreační areál Konopáč byl vybudován už letech 1935 na místě původního rybníku. Vybetonovaná vodní plocha se nachází v okrese Chrudim v části města Heřmanův Městec a má travnatou pláž po celém obvodu. Na místě je kromě tobogánu a menších úprav téměř vše původní. Podle místních rozkvět začal až v padesátých letech, kdy proběhla výstavba převlékacích kabin, venkovních sprch či skokanského můstku s kovovou konstrukcí.

Tobogán, na kterém se můžete povozit za symbolických pět korun, byl do přírodního koupaliště zasazen o něco později. Ještě v devadesátých letech zde byla k vidění plechová klouzačka, která byla však v rámci bezpečnosti odstraněna.

Voda se sem dostává z nedalekého rybníku, ale i přes zvýšené oživení fytoplanktonem je kvalita vody v nádrži stabilní a nikdy v minulosti nebylo nutno vydat zákaz koupání. Dno koupaliště je z části písčité, z části zděné. Přístup do vody je po schodech či brouzdalištěm vyhrazeným pro nejmenší a neplavce. Celodenní vstupné vyjde na 30 Kč.

A co víc, Konopáč disponuje také autokempinkem, a tak sem klidně vyrazte na pár dní, třeba trendy obytňákem.

fiat ducato mclouis

Městské lázně Mšeno

Koupání nadchne milovníky architektury i otužilce. Nově zrekonstruované lázně jsou vybudované ve stylu art deco a vznikly už v roce 1932. Bazén je napájen vodou ze skalního pramene, který udržuje vodu celkem chladnou, která příjemně ochladí. K dispozici jsou toalety, převlékárny i dětský koutek. V létě se tu koná řada kulturních akcí. Otevřeno je od června do srpna, o prázdninách denně od 9 do 19 hodin. Vstupné je 50 Kč.

Jezero Lhota

Krásné jezero nedaleko Prahy vzniklo na místě bývalé pískovny, která byla založena v roce 1965 pro potřeby výstavby dálnice D1 a metra v Praze. Těžba byla ukončena v roce 1983. Po jejím ukončení vzniklo v lese východně od obce jezero o vodní ploše cca 25 ha a hloubce místy až 14 m, které je dnes využíváno pro výbornou kvalitu vody k rekreaci. Vzdálenost necelých 20 km od hlavního města z něj učinila vyhledávané a hojně navštěvované místo. Na nejslunnější straně byla založena, ještě za totality, první veřejná nudistická pláž na našem území.

Lomy u Trhové Kamenice na Kamenném vrchu

Necelé dva kilometry na východ od Trhové Kamenice (okres Chrudim) se zvedá Kamenný vrch o nadmořské výšce 587 metrů. Dříve se zde ve třech lomech těžila žula, teď nabízí příjemnou možnost koupání. Lom je žulový, hloubka hned u břehu je 13 metrů a dále klesá až na 25 metrů, má nádherně čistou vodu a zatím jej neobklopují davy lidí.

A co víc, v lomu si užijete božský klid. Jen pozor, v okolí nejsou žádné bufety ani restaurace, a tak si nezapomeňte sbalit piknikový koš. Čeká vás super romantický den!

lake-panorama-1362606

Výkleky

Zatopený lom v obci Výkleky nedaleko Olomouce láká je ideální místo, kam se vyrazit vykoupat a poznat krásy okolí. Voda zde bývá čistá a průzračná, povoleno je zde také potápění. Čistá průzračná voda s viditelností až do hloubky tří metrů, lom obestřený obřími skalisky, ze kterých se otevírá pěkný výhled na hladinu. Dokonalé místo nejen na víkendový relax.

A jak na vodní výlet vyrazit?
Autem přeci! Takovým, do kterého se vejdete vy, vaše rodina nebo přátelé, plavky, ručníky, deky, piknikový koš a třeba i stan, kdybyste plánovali celovíkendový výlet. A že takové nevlastníte? Nevadí, využijte carsharingové služby HoppyGo. Díky ní si zde můžete půjčit nejek klasické auto, ale i velký rodinný vůz, pořádnou čtyřkolku, stylový kabriolet nebo třeba dodávku či obytňák.

Pomocí mobilní aplikace si můžete jednoduše najít vůz, který potřebujete, a půjčit si ho přímo od jeho majitele. Je to tak skvělá alternativa pro ty, kteří své auto nepotřebují celoročně. Můžete si půjčit dodávku na stěhování, prostorný vůz na rodinný výlet nebo třeba své vysněné sportovní auto. HoppyGo v rámci služby nabízí havarijní pojištění, takže vám odpadá jakékoli pojišťování a obavy před jízdou.

Pokud naopak svoje auto nevyužíváte každodenně, tak ho můžete ostatním nabídnout v HoppyGo aplikaci. Nebude vám stát v garáži zbytečně a přivyděláte si. Navíc s menším počtem aut poroste i počet volných parkovacích míst ve velkých městech.

Ko_094